Komentari (103)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Naš taksi realno nije skup, samo što su taksisti sorta do te mjere nekulturnih i bezobraznih ljudi da je to van svakih normi. Treba im održati neki kurs ponašanja da mušteriju tretiraš isto, taman ti tražila da je voziš kilometar ili 25 kilometara. Da ne zapitkuješ gluposti nego da šutiš i voziš. Ili da jednostavno napišu negdje da oni ne žele da voze dvije tramvajske stanice, jer je on taj koji zaboga određuje šta mu se isplati a šta ne.
taslace te taksisti dan i noc
@GmazzZ Ne seri živ bio, nikad nisam vidjela da neko želi vožnju džaba, svi znaju da postoji taksimetar i svi se prema tome ravnaju. A to što većina njih koluta očima na vožnje od 4 km pa ako ti to malo kralju, sjedi kući i drrkaj kurrac. Bakšiš nije obaveza. Ako si drzak, neljubaazan i cijelo vrijeme vožnje tipkaš po privatnom telefonu ugrožavajući moju sigurnost baškiš ćeš dobiti nikad.
PRIKAŽI ODGOVORE (20)
Ma nek' dođe bilo ko, pa da zguzi ovaj naš ološ od taksista....
bando jedna taxi je za gospodu a ne za takve jebače ko ti. lako je ovdje srat ajd na ulicu pa zguzi taxistu. jebaču na slova
@mumijevi Ahahaha.....đe's ba takso, "gospodine"....jedva te prepoznah....
Kako bi bilo da nabave buseve i uspostave nove linije.Bolje i jeftinije.Dakle narod i javnost trazi da se ukljuci uber u postojece linije i uvede nove i sve da bude znakovito jeftinije.Jel usvajate ovo narode?Peticiju i predat vlastima pod hitno.Takodje im dozvoliti i tramvaje.
Htjedoh rec app za imigrante i besposlicare neka meni normalnog taxija :*
Evo klix mi snima nedovrsen komentar cccc. Balkanski spijun haha
Vrijedilo bi sam zbog tog da onoj bagri od taksista po Sarajevu a posebno oko aerodroma oduzmu monopol.
Uber u nekim gradovima radi, a iz nekih gradova je proteran/zabranjen mu je dolazak. Stvar je zakonskih okvira - stvarno je glupo da ideš u školu za profesionalne vozače, polažeš silne nauke da dobiješ licencu za taksi, tu licencu keširaš DEBELO... a onda ti radno mesto ukine batica sa aplikacijom u mobilnom telefonu... e sad, tu je pitanje kako se ko organizovao - negde su taksisti bili spremni i na građanski rat,
dok je Balkanac navikao da ćuti i kada mu pišaju po glavi, tako da nema tu zime za Uber u banana polu-državama na tlu exYU.
Neko spomenu taxi u Sa. Pa tako los sistem, losu uslugu, losa auta, lose vozace, losu kulturu, ne postoji nigdje na svijetu! Vozis se u nekakvom starom autu, gdje je lik upravo iz kanala izasao dok je popravljao krajnicu, prozori su otvoreni jer klima ne radi, i sve je u raspadu. Od auta bez oznaka, i divljih vozaca, neregularnih taksimetara, i varanja..to je bas ono dno dna.
Na izlazu sa zeljeznicke parkirano 4-5 auta sa nekakvim sitnim kriminalcicima koji voze taksi, i kad hoces da udjes u auto..odmah ti kaze napucanu cijenu, koju valjda zna bez taksimetra, jer je eto kao on vazan pa ne bi ispod te cijene vozio..a pri tome ima onaj ton kabadahijski, haha. U Mo je taxi na puno vecem nivou.
Uber za musterije je dobar,jeftin i povoljan brz nacin prevoza,dok za vozace je to prejadno.Nema tu zarade za vozaca ,samo deres auto bezveze za male pare.Probao sam i vozio 2 mjeseca,slaba je to para za vozace.
uber se svugdje raspada, jos koju godinu i nece ga nigdje bit, a ovi sanjaju o uberu u bosni
samo budale ne prepoznaju mogućnosti ubera u svojoj državi.
I didn't chooce the thug life, thug life choose Me
Priča o uberu u gradu gdje radnici Grasa službenim autom prate autobuse Centrotransa i gadjaju ih kamenjem... Sad to primjeni na taksiste pa da vidiš tek haosa... treba prvo postati civilizacija, pa tek onda razmišljati o službama koje prosječna civilizacija koristi...
kad si to sanjao? koji kompleksi
ovakve treba protjerati
kakav uber evo doso gogo taxi al sve u svemu nas taxi je prejeftin a sto se tice ponasanja taxista to vam je kao i svugdje na svjetu imate i dobrih ali puno vise nevaspitanih i ne odgojeni koji mi slice na one sto izdaju apartmane po hrvatskoj samo bi da im platis a da i ne uđeš prem da ima i musterija uzasnih sto jest jest
U Zagrebu su nekoliko godina. Super za putnike ali pušiona za vozače. Za Uber vozi onaj ko nema posla i ima neko mlađe auto od 10 godina, sa starijim ne možeš vozit, pa ajde. Ne možeš isplatit amortizaciju auta nego samo deri za crkavicu i benzin. Najviše zarađuje Uber. Više se isplati uzet taxi licencu pa vozit za sebe.
Kapitalisticka gamad koja na racun drustveno drzavnog uredjenog sistema se ponasaju kao vandali hazardi i kauboji Ne placaju porez ne odgovaraju za nesrece niti bilo sta drugo...asve za rad par feninga jeftinijeg prevoza znaci isoristavaju jad naroda A pri tome drzava registrovanom radniku uzme 60% od bruto plate Jedva cekam da dodju u Bosnu da konacno sta zaradim usput i nizput :D
Na pitanje kad ce doci kod nas odgovor je bio da sire poslovanje samo u sigurnim sredinama :) Znaci nasi taksisti mogu mirno spavati