biznis
2

Dan potrošača u Mercatoru uz nezaboravnu noć shoppinga

15. marta se obilježava Svjetski dan prava potrošača (World Consumer Rights Day), koji je prvi puta obilježen 15. marta 1983. godine.

Svjetski dan prava potrošača svoje porijeklo ima u "Deklaraciji o osnovnim pravima potrošača" koju je donio bivši američki predsjednik John F. Kennedy 1962. godine.

"Taj dan obilježavamo za naše kupce organizujući u Mercator Centrima Sarajevo, Dobrinja, Tuzla i Mostar u terminu 18:00 - 24:00 sati noćnu kupovinu u saradnji sa poslovnim partnerima. Ovo je jedinstvena prilika za kupovinu po cijenama nižim i do 50 posto, a u tom periodu kupcima, korisnicima Mercator Pika kartice, u Hipermarketu ćemo darovati trojne pike", saopćeno je iz Mercatora.

Mercator BH u saradnji sa poslovnim partnerima organizuje noćnu kupovinu, tokom koje će kupci moći iskoristiti priliku za kupovinu modela iz kolekcije proljeće/ljeto 2014 u trgovinama Intersport i Modiana po cijenama nižim do 30 posto i Beautique po cijenama nižim do 15 posto, u ostalim trgovinama kupci mogu odabrati neku od omiljenih robnih marki po cijenam nižim čak i do 50 posto. Trgovine poslovnih partnera u Mercator Centrima će imati oznake sa visinom popusta.

Svim kupcima, korisnicima Mercator Pika kartice, na taj dan poklanjamo dvojne pike za obavljene kupovine u Mercator Hipermarketima, trgovinama Intersport, Modiana i Beautique, a za kupovine u Mercator Hipermarketu od 18:00 do 24:00 sati kupcima trojne pike.

"Za kupce i posjetioce smo pripremili i dobru zabavu, uz promocije i degustacije proizvoda naših poslovnih partnera i zabavni program. Zato, dobro došli na našu i vašu nezaboravnu Noć Shoppinga", istakli su iz Mercatora.

Odaberite svoj popust u Mercator Centrima Sarajevo, Dobrinja, Tuzla i Mostar.