Prijavite svoje dijete
5

Coding Giants organizuje besplatne online radionice programiranja za djecu i tinejdžere iz cijele BiH

Coding Giants BiH
Coding Giants BiH
Učenje programiranja za djecu i tinejdžere nikad nije bilo jednostavnije. Uz Coding Giants BiH i vaše dijete se može naći u ulozi kreatora vlastite video igre ili aplikacije, i to iz udobnosti vlastitog doma.

Pitate se da li je programiranje prava aktivnost za vaše dijete? Ili pak smatrate da je učenje programiranja najisplativija investicija u budućnost vašeg djeteta? Ili možda samo želite pasivno korištenje tehnologije i interneta, mobitela i video igrica kod djece okrenuti u nešto korisno? Upišite svoje dijete na besplatne online radionice programiranja koje će vam omogućiti da na zabavan, zanimljiv i inovativan način svoje dijete uvedete u svijet programiranja.

Coding Giants BiH u subotu i nedjelju, 17. i 18. februara 2024. godine, za djecu i tinejdžere iz cijele Bosne i Hercegovine, organizuje šesto izdanje besplatnih online radionica programiranja.

Tokom besplatnih online radionica programiranja, djeca od sedam do 12 godina će kreirati svoje prve video igre u okruženju Scratch, dok će se oni nešto stariji, od 13 do 18 godina, upoznati sa programskim jezikom C# i/ili Pythonom.

Tema šestog izdanja besplatnih radionica je "Istraživanje svijeta umjetne inteligencije (AI)", tako da će učesnici, osim osnova programiranja, upoznati se sa svijetom umjetne inteligencije, te kreirati virtuelne asistente, voditi proizvodnju robota ili kreirati aplikaciju zaduženu za upravljanje automobilom. Rezervišite svoje mjesto odmah, jer je broj mjesta ograničen.

Zašto je važno da djeca i tinejdžeri uče programiranje?

Digitalno doba koje živimo sve više naglašava važnost razumijevanja tehnologije. Učenjem programiranja djeca ne samo da razvijaju ključne IT vještine, već također razvijaju kritičko, logičko i analitičko razmišljanje, sposobnost rješavanje problema i kreativnost. Poznavanjem programiranja, djeca i tinejdžeri razvijaju vještine koji će im pomoći u razumijevanju modernog svijeta i oblikovanju njihove budućnosti.

Programiranje dostupno svima

Sa besplatnim online radionicama programiranja, Coding Giants BiH želi pokazati da programiranje ne poznaje granice - sva djeca sa prostora BiH mogu, bez obzira na mjesto stanovanja, godine ili spol, naučiti osnove programiranja i programirati svoju prvu igricu ili aplikaciju.

Ukoliko kod vašeg djeteta postoji interes i volja za učenjem programiranja, možete izabrati i jedan od dostupnih kurseva programiranja u njihovoj školi - upis je u toku, a nastava počinje u prvoj sedmici marta.

Coding Giants BiH je inovativna međunarodna škola programiranja za djecu i mlade, fokusirana na inovativne oblike obrazovanja, koja svoje programe zasniva na najnovijim trendovima u programiranju. Škola posluje u više od 120 poslovnica širom svijeta i globalni je partner Microsofta u polju edukacija.

Kroz različite aktivnosti, preko 3.000 djece iz BiH je već učestvovalo na različitim programima škole. Ono po čemu se Coding Giants online škola programiranja razlikuje od ostalih su programi u potpunosti prilagođeni uzrastu djece, organizovanje nastave po dobnim skupinama i u malim grupama, profesionalni programeri sa iskustvom u radu sa djecom, nastavni program koji je identičan onome po kojem uče djeca iz zemalja kao što su Njemačka, Španija, Poljska, Slovačka, Hrvatska, Slovenija, Crna Gora i mnoge druge u kojima posluje Coding Giants.

Za detaljnije informacije o besplatnim online radionicama i online školi programiranja kontaktirajte na +387 61 444 888 ili [email protected].