Komentari (59)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Zašto je ovo njasre od vijesti toliko bitno da već tri dana bude na naslovnici? U principu unutrašnja stvar i odluka jednog od avioprevoznika o pravima i obavezama njihovih uposlenika. Ali mora oko svega da se diže galama.
Pošteno sa svake strane. Iranci traže ono na što imaju pravo. Air France traži zaradu, a stjuardese traže da im se ništa ne nameće. Naći će se oni koji hoće i kraj spora.
Frka zbog marame a kakva bi tek bila zbog gacica??
U mojoj kuci ja postavljam pravila, svak je dobro dosao ali ja na vratima kazem skinite cipele gospodine i svaki skine i doktor i vodoinstaler u protivnom mu uljudno kazem dovidjenja gospodine.
@pascal Naravno u hodniku gdje je predvidjen prostor za to i gdje svakog gosta docekuju ciste pokucne papuce.
Onda Francuzi i svi Evropljani treba da postave pravila da ni jedna zena ne smije nositi maramu po tom principu.
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Seru stjuardese mnogo. Kultura druge zemlje treba da se postuje, ako je nosit maramu par sati, nek nose, nece krepat. Nije im problem postovat neke druge gluposti, odjednom marama toliki belaj. I to bas za Francuze. Ma daj, dvolicnost u svom najboljem izdanju.
a da li bule koje dodju na toliko omrazeni Zapad postuju obicaje zemlje u koju su dosli i skinu marame? bagro licemjerna.
@Brad: Trebas znati razliku izmedju onog sto se MORA i onog sto je POZELJNO. U Iranu se marama nositi MORA, a na zapadu je otkrivena glava POZELJNA, nije pod moranjem. Zapad je taj koji prica pricu o tome kako je sve OK i kako nije problem biti drugaciji, radi sta hoces, itd, tako da po toj logici ne treba ni marama da im smeta. Iran bar nije licemjeran i kaze - ne, nije sve ok. Postoje pravila i drzite ih se. S druge strane, na zapadu pravila ne postoje, sve je fol OK u teoriji, ali u praksi ne
naravno da mogu odbiti..pa nece valjda arapske zemlje diktirati kako ce se ko obuci..to mogu svojim drzavljanima, ali strancima koji su poslom tu NE! i treba srusiti sve dzamije u svijetu dok arapski svijet ne prihvati da izgradi crkve,katedrale,sinagoge i slicno na svojim teritorijama....oni nedaju nista osim dzamija u svojim zemljama , a hoce u drugima ne muslimanskim zemljama da grade dzamije ...jos ludji su ovi nasi sto to dopustaju...ti mozes ja ne mogu, ma nemoj
To je NJIHOV obicaj i kad dolazis u NJIHOVU zemlju ili se prikloni tim pravilima i obicajima ili nemoj ni dolaziti.
@HunterBL Pricas o Iranu. Oni nigde ne traze da grade damije. Kad odu iz Irana za stalno, to rade jer su ateisti itd. Kod njih je dovoljna marama koja ne pokriva cijelu kosu. Kod njih ima mnogo ljudi drugih religija koji imaju slobodu da budu sto su. Sto ti kazea bi takodjer znacilo da.i Iranke iki Arapkinje koje dodju za posao ili odmor u Fr mogu nositi burku iako je zabranjena. Svaka zemlja neka svoje zakone uredjuje. Mi imamo izbor otici u tu zemlju ili ne. Btw, oni koji traze po Fr dzamije su iz bivsih Fr kolonija. Znaci bili su dio Fr. Sada neka ih trpe. To vazi za svakog ko je prvo profitirao na kolonijama.
PRIKAŽI ODGOVORE (4)