Komentari (59)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
...imamo najniže cijene...al u istoj rečenici trebate i napomenuti da imamo i najniži standard u cijeloj evropi i najniže plate tj uopće ih nemamo itd :-D
zaboravio si i reci da mnogi nece da rade za 500 km
fehima, ta spika ne valja...i ne treba se ponositi platom od 500 maraka i ne treba osudjivati one koji nece... oni koji nece da rade za 500 ocigledno imaju druge prihode tj mogu da žive bez tih 500...jer inace ne bi to radili... ali ja bi volio da dodje taj dan da niko nece da radi za 500 kermi :-) znaš li da bi to bilo idealno...sta bi mogli tad poslodavci...ništa..morali bi dici platu... dok god ima ljudi da se otima za 500 maraka, do tada on ti moze dati i 300 a ne 500 :-) jel me kontaš fehime :-)
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Uvijek neko poređenje cijena goriva sa zemljama u regionu. Zašto se ne poredimo sa platama, standardom i kako stojimo na putu ka Evropskoj uniji?
I na kraju krajeva, kada pominju gorivo, ima li kakvog poređenja u kvaliteti istog? Rade li inspekcije kakva ispitivanja? Lako imati manju cijenu na pumpi kada nabaviš najjeftinije gorivo i još dospeš vode.
kakva retardirana propaganda naftasa.. nafta je jos uvijek preskupa.. cijena moze lagano jos dole bez problema, trenutna cijena je nesto preko 51$.. najveca cijena u posljednjih 15 godina je 143,95$ po WTI-u, u tom trenu je kod nas bilo 2,45-2,50 KM. sve sto treba jeste procentualno uporediti pad cijena na globalnom trzistu i kod nas.. bez ikakvih problema bi moglo trenutno biti oko 1,50 KM a da se ove glavonje i dalje enormno bogate.. svi osim fracking kompanija, jer obaranje cijena nafte ustvari jeste zbog pokusaja unistavanja istih kao i slabljenje rusije..
Lopovi
Past ce snijeg metar!
........danas tankao bmb95 po 1.75 km............
Jes, al' ti zato sirutke supa u rezervoar
Otpor stoko
Kakav spin, danas popodne cijene vracene na nivo od prije 5 dana http://www.oil-price.net/
cudo
Trebalo im oko mjesec da spuste cijenu, a podice je za dvije sedmicu ako poskupi.
Gdje logika pocinje tu Bosna prestaje...
Samo kad jedno juto osvanu nove cijene naftnih derivata,gradskog prijevoza,grijanja,taxi usluga,hljeba i da ne nabrajam,treba se prilagoditi EUR-o standardu.A kada padaju cijene nafte niko qurco. nemrda.
zanimljivo je da kad gorivo na svjetskom trzistu pojeftini, kod nas to pojeftinjenje dolazi sa mjesec-dva zakasnjenja.. a cim poskupi, vec sutradan se prica o poskupljenjima i kao nema jos zahtjeva, a do ponedjeljka ce dici barem za 5 kpf..
organizovana naftna mafija
Kad krenu poskupljavat, jedno jutro kad osvane 4,50 km, fino golfa pod kljuc i udri tabanovica na poso.