biznis
0

Branković i Bevanda s izaslanstvom MMF-a

FENA
Premijer Federacije BiH Nedžad Branković i dopremijer FBiH i federalni ministar financija Vjekoslav Bevanda, sa suradnicima, razgovarali su danas u Sarajevu s izaslanstvom Misije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) u BiH, na čelu sa šefom Misije Costasom Christouom.

Ocijenjeno je kako je makroekonomska situacija u BiH u 2008. godini imala dobre pokazatelje i da je inflacija držana pod kontrolom.

Costas Christou je financijski sustav označio dobrim i ne u velikoj mjeri pogođenim kretanjima na svjetskoj ekonomskoj razini.

Stabilnosti su, kako je pojasnio premijer Branković, u posljednje dvije godine doprinijele investicije iz inozemnih i domaćih izvora, ali i intervencije Federalne vlade. Svakako je bitan pokazatelj da je 70 posto ukupnih investicija u BiH realizirano upravo u Federaciji BiH.

Istodobno su poduzimane mjere na smanjenju neformalnog tržišta, što je, također, dalo pozitivne rezultate.

Branković i Bevanda upoznali su predstavnike MMF-a s reformama koje vode smanjenju javne potrošnje. Riječ je o reformama javne uprave, u oblasti braniteljsko-invalidske zaštite i u socijalnom sektoru, saopćio je Ured za odnose s javnošću Vlede FBiH.