Traže se investitori
269

Bivša fabrika Feros postala vlasništvo Islamske zajednice, organizovana akcija čišćenja

Klix.ba
Foto: Medžlis IZ Srebrenica
Foto: Medžlis IZ Srebrenica
Medžlis Islamske zajednice Srebrenica nedavno je uspješno okončao otkup zemljišta i objekta bivše fabrike Feros u Potočarima, a danas je organizovana akcija čišćenja navedenog prostora.

Prostor nekadašnje fabrike Feros, koji se nalazi blizu Memorijalnog centra u Potočarima, godinama je bio zapušten, a danas su vrijedni ljudi uspjeli očistiti prostor.

"Zahvaljujemo se svima koji su danas dali svoj doprinos i dio ovog velikog i važnog kompleksa vakufa počeli čistiti. U našoj slozi i zajedništvu je naš napredak. Allah vas nagradio sve! Amin", poručili su iz Medžlisa IZ Srebrenica.

Ovih 35 duluma (18 duluma poljoprivrednog zemljišta i fabrički krug površine 17 duluma), koji je postao vakuf, od velike su važnosti za sve Bošnjake, a posebno za majke Srebrenice i Bošnjake Podrinja, naveli su iz Islamske zajednice BiH.

Medžlisu Islamske zajednice Srebrenica podršku su pružili Rijaset Islamske zajednice u BiH i Muftijstvo tuzlansko, a kupovinu su pomogli Bošnjaci koji su pokazali veliku svijest o važnosti ovog projekta.