Komentari (137)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
a i vi za pos'o konobara tražite vještine malte ne ko da se u pentagon prijavljuješ.
Djevojka na zadnjoj slici - LJEPOTICA DANA.
To zvarši fakultet i odma upiše i master. I kad sve to završi ne zna ništa da radi konkretno osim da ispija kafe ili bude konobar jer to je najviše gledao. Ovo znam iz iskustva da ništa praktično nisam naučio na faxu, sve sam morao sam sa strane da se snalazim.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Nedostatak privrede cini studente beskorisnim.
Dobro ste skontali ,i sta kontate kako da mi nadjemo poso ?
pa ne studiraju džaba, nego za pare.
Ne, drzavne skole ih cine beskorisnim na trzistu. Bacaju nase pare da bi oni trosili vrijeme dobijajuci komad papira. A tek kada ga dobiju shvate da absolutno nista koristno nisu naucili........ Ali dobro, nista bolje se i ne moze od drzavnih skola ocekivati........
Pošto sam pravnik, evo moj prijedlog za pravni fakultet: 3 godine klasicnog studija sa radionicama simulovanog sudjenja, zatim 2 godine prakse na sudu, tuzilastvu, opcini i kod advokata, diplomski ispit je pravosudni. Dakle, nakon 5 godina studija imas pravosudni ispit i 2 godine radnog iskustva.
Jaki ste mi travnicki pravnici. Ne bih vam dao ovce da cuvate, a kamoli da prisustvujete parnicama.
Pa dragi poslodavci pruzite sansu studentima da steknu praksu. Interesantno, svi traze praksu, a niko ne zeli da primi studente da bi stekli odredjenu praksu. Studiranje je jedno, a bogami praksa nesto drugo. Zato svi poslodavci, pomozite studentima.
bravo bh
Nasi studenti su beskorisni kako god okrenes... Pola ih se provlaci, pola placa ispite...
umres dok zavrsis fax i onda ti kazu da si beskorisan .....
Pojedinci ne se_rite.da nece da se radi.hoce ljudi da rade.prvi ja, ne biram volim sve da radim.ali gdje god da predam hoce da imam20 godina, vss,3 godine radnog iskustva,da govorim 3 jezika.il previse si skolovan.dok te neko ne pogura, nista.nece niko da pruzi sansu, mjesec dana obuke za vecinu poslova i naucit ce se.nije atomska fizika.
A i ovi brate sto primaju na praksu bi da radis full-time 3 mjeseca za dzaba. Drugim rijecima - iskoristavaju situaciju i prave sebi robove, a kasnije opet nemas posao. FUJ STOKO
samo vici alau egber i biće bolje
konačno se načinju ozbiljne teme :D
Nema skupljih fakulteta vise bubacenja na svijetu, a prakse najmanje...
Kako će studenti i ostali naći posao i imati praksu kada se u 99% oglasa traži obavezno radno iskustvo.
kazu poslodavci koji u prosjeku imaju osam razreda zavrsene skole
Klasična prdimahovina. Najlakše je naučiti posao kad ga dobiješ. Tri mjeseca probnog rada ko u Njemačkoj ako nisi tokmak i školovao si se za to naučićeš. I treba se nabit znanjem na fakultetu a radnom praksom se stiče iskustvo. Koje treba firma da obezbjedi. U većini slučajeva konkretni posao nakon 6 mjeseci uhodavanja je mnogo lakši nego studij ( za ozbiljne fakultete naravno).
meni je trebalo sedam jebenih dana da uđem u fazon kod poslodavca nakon izvjesnog vremena provedenog na birou, dakle sedam dana. ovo što pričaju ovi poslodavci je šuplja , teška šuplja kako ih nije stid ovakve gluposti valjat