biznis
0

BH-aluminijum: Prodaja u 2010. veća od 10 miliona KM

SRNA
Vlasenica
Vlasenica
U prošloj godini vrijednost prodaje u vlaseničkom "BH-aliminijumu", trgovačkoj firmi koja posluje u sastavu grčke aluminijske industrijske grupacije "Alumil", premašila je 10 miliona konvertibilnih maraka i za 30 posto bila je veća nego u prethodnoj, izjavio je Srni direktor marketinga u "BH-aluminijumu" Vladan Nastić.

On je naveo da firma u ovoj godini planira dalji rast prodaje za 15 posto, a u narednim godinama pozicioniranje na tržištima BiH, Hrvatske i Slovenije, koje će je svrstati u značajnije regionalne kompanije.

"Naša firma  i 'Alpro' iz Vlasenice su dijelovi grčkog 'Alumila' u BiH, s tim što je 'BH- aluminijum' kompanija koja je zadužena za distribuciju proizvoda, a 'Alpro' je kompanija koja proizvodi aluminijumske profile", rekao je Nastić.

"BH-aluminijum" je danas za poslovne partnere i kupce iz regiona u Milićima  organizovao i prezentaciju noviteta u ponudi grupacije "Alumil", te predstavio postupak  takozvanog CE označavanja,  odnosno novu regulativu Evropske unije, koja je postala obavezujuća za sve one koji žele da uspješno rade i izvoze na tržište Unije.