Berza
0

Sarajevska berza prezentirala novu brošuru "Investors guide"

FENA
Sarajevska berza vrijednosnih papira (SASE) danas je bh. javnosti prezentirala novu brošuru "Investors guide", namijenjenu prvenstveno stranim ulagačima na SASE.

Cilj izdavanja brošure kako je istaknuo danas na konferenciji za novinare direktor SASE Zlatan Dedić je da privuče iskusne investitore upoznajući ih o detaljima vezanim za tržište kapitala u FBiH i trgovanjem na SASE.

-Nakon što smo krajem protekle godine izdali brošuru „Vodič kroz Sarajevsku berzu“, koja je bila namijenjena isključivo građanima, odlučili smo da se ovom brošurom posvetimo stranim ulagačima i oni tu mogu naći potrebne detalje o trgovanju i procedurama trgovanja na SASE, vrstama naloga, podatke o nadzoru nad trgovanjem, odnosno zaštiti investitora, regulatornom okviru, članovima berze i slično, rekao je Dedić.

Brošura će biti distribuirana institucijama tržišta kapitala i državnim institucijama koje ostvaruju kontakte sa stranim investitorima, a široj javnosti je dostupna i putem web stranice Sarajevske berze.

S ciljem afirmacije tržišta kapitala u FBiH, SASE će narednih mjeseci u saradnji s Komisijom za vrijednosne papire FBiH i Registrom vrijednosnih papira FBiH pripremiti i web portal o tržišu kapitala, a uskoro osigurat će i emitiranje osam tv emisija na FTV o tržištu kapitala.