Komentari (6)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
To gorivo koristim na zapadu. Auto mi dobija vise konja ali trosi 30% vise od benzina. Jedino sto je pozitivno sto drzava ova mi uzima manji porez za njega i sto imam besplatno parkiranje u gradu. Ako je sve tako super sto svi pored mene ne voze na etanol. Zato sto je to gorivo skupo za proizvoditi i drzava stalno gura lovu u ovo bure bez dna. Poljop je u pravu zemlju treba iskoristiti na bolji nacin. Dolazim i Bosnu svake godine i kupijem samo domace. Nesamo zbog ekonomije vec zato sto je hrana kvalitetnija i ukusnija nego na zapadu.
a sta ce onda raditi sa onom naftom koju ce braca rusi iskopati u shumskoj?
Hoćel i moj golf dvica moć na tu repicu. Samo ne kontam kako bi napunio rezervar repicom kad mu je otvor mali. Možda da je narendam
pljop je potupuno upravo. Uz to bih dodao da su ukupni troskovi za sijanje, vodu, transkport veci od ukupne dobiti. Drzava mora da subvencionise takvu proizvodnju, a subvencije ce se djeliti povlastenima. Proizvodite zdravu hranu, a zabranite uvoz jeftinije ali otrovne.
uskoro cemo postici obradu kvalitetnog poljoprivrednog zemljista za proizvodnju repice za bio-gorivo, a hranu za ljude cemo i dalje uvoziti po skupoj cijeni i sumnjivog kvaliteta... bravo, tako se upravlja drzavom!
mi u pc-u glodzemo repicu