Tri leta dnevno
162

Aviokompanija Emirates zadovoljna: Sarajevo je jedna od najbrže rastućih destinacija

M. N.
Aviokompanija Emirates zadovoljna je letovima na području zemalja bivše Jugoslavije koje realizuje lično i putem Flydubaija. Menadžer za Austriju, Slovačku, Srbiju, Sloveniju, Hrvatsku, Makedoniju, Crnu Goru i BiH Martin Gross istakao je kako je Sarajevo jedna od najbrže rastućih ruta.

Osim njih, iz arapskih zemalja za Sarajevo lete Air Arabia, Flynas i Qatar Airways.

"Postoji dosta destinacija u kojima posao ide dobro. Sarajevo je naprimjer jedna od najbrže rastućih destinacija uprkos konkurenciji. Flydubai sada tamo leti tri puta dnevno tokom ljeta", rekao je Gross za Austrian Aviation, prenosi ExYuAviation.

Dodao je kako će zadržati četiri leta sedmično za glavni grad BiH tokom zimske sezone, kao i prošle godine. Ova ruta je bila pojačana i avionom Boeing 737 MAX 9, ali trenutno ne leti zbog globalnog problema.

Zadovoljni su i operacijama u Zagrebu kazavši kako će tokom zime imati pet letova sedmično za glavni grad Hrvatske.

"Dobro smo pozicionirani u regiji bivše Jugoslavije kroz našu kooperaciju Flydubaija", rekao je Gross.

Obje aviokompanije primarno imaju najviše putnika koji lete na udaljene destinacije. Najviše je putnika iz Dubaija, Australije, Azije i Indije, a listi su se priključili i državljani zemalja bivše Jugoslavije. Obje aviokompanije kontinuirano bilježe rast broja putnika iz Zaljeva koji lete u zemlje bivše Jugoslavije.