biznis
0

ASA Prevent obilježava 15 godina uspješnog rada

FENA
ASA Prevent Grupacija obilježava 15 godina uspješnog rada i moramo biti zadovoljni jer smo postali najveći privatni sistem u BiH, izjavio je predsjednik Uprave ASA Holdinga Nihad Imamović.

Ova grupacija u BiH, po njegovim riječima, pozicionirana je na drugo mjesto po rezultatima poslovanja i broju zaposlenih, a prva je po izvozu.

"Mi smo sada u grupi sistema kao što su Elektroprivreda BiH, BH Telecom, Aluminijski kombinat, ArcelorMittal..., koji su radili i prije rata, a mi smo prije 15 godina počeli od nule", kazao je Imamović, koji danas učestvuje u radu okruglog stola pod nazivom "Uticaj privatnog sektora na razvoj društva", koji je u Sarajevu organizovala ASA Prevent Grupacija.

On je naglasio da će Grupacija i ubuduće biti fokusirana na proizvodnju.

“Mi smo počeli da se širimo i izvan centrale u Sarajevu, tako da imamo pogone u Zenici, Jelahu, Visokom, Goražu, a razmišljamo i o otvaranju pogona u Bihaću i Tuzli. Osim 3.700 zaposlenih, mislim da indirektno u našoj trgovačkoj mreži, transportu, špediciji i ostalim uslugama radi 10.000 ljudi", kazao je Imamović.

U okviru obilježavanja 15-godišnjice uspješnog poslovanja, danas je u Sarajevu zvanično otvorena i poslovna zgrada ASA Grupacije od oko 7.000 m2.

"Ovdje će biti smještene finansijske institucije, kao podrška našem kompletnom sistemu. Tu će biti banka, leasing, osiguranje, brokerska kuća i sve ono što je vezano za podršku proizvodnji, trgovini i uslugama", rekao je Imamović i dodao da je u novu zgradu uloženo oko devet miliona KM.