Komentari (144)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Varalice svjetske klase, udarena auta, lažni EUR 1 obrazac da se ne plaća državi carina, korumpirani carinici u Belgiji a u Bosni da ne spominjem, meni za 4 knjige carinu i PDV naplatili, još prijete prekršajima!
A ovo "kurč.enje" za svako jedno ću dati dva je ništa drugo do ruganje državi, i izigravanje veće sile od države, kao ne mogu nam oduzeti ništa (najžalosnije što znaju da će za par milja završit da fakat niti jedno auto ne bude oduzeto).Pojedinac bi prodo državni značaj od milion za 2000 KM u svoj džep!
@Ausfahrt .... Jel moguce.
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Ko god je isao u Kramar da kupi auto, zna o kakvim se prevarantima radi.
Ti nisi sigurno.
@HarveySpecter Bosnian gangsters paradise.Sve po zakonu!!!FUJ
Sta ocekivati kad hrvatima metneš € u pasoš da te puste prije
Kupac dobije 2 gratis. Kad mu i ta dva oduzmu, onda će dobiti 4?!
husro vas eur1 obrazac, šta će bih traziti papir da je vozilo proizvedeno u eu kad bih nije u eu, na kraju mogu kao što ovi navode po oznakama i broju šasije utvrditi gdje je proizvedeno
Najveća zarada pri uvozu je zbog povrata PDV,-a npr u Njemačkoj 19%, zatim oslobađanje od carine, s tim da za kupca u BiH, Kramar obračuna i jedno i drugo plus maržu tako da su tu astronomske zarade. Nejasno je kako može biti dužan za carinu, zbog toga što se prema važećim propisima uzima depozit, koji u slučaju negativne provjerr EUR1 ostaje državi.
Ja naručio 30g ljekovitog bilja (ne konoplje) iz Azije, vrijednosti 2KM carinici mi naplatili 6KM carine + 1.5KM neke poštanske takse, još me zvali na razgovor da to nije neka droga... Al zato kad uvoziš milione KM robe s greškom onda im očigledno uliješ koju milju i oni ništa ne vide.
Vrijeme je bilo da malo "napadnu" Hercegovinu!
Kolega kupio automobil u Kramaru 2015., Renault Megan 2012. godiste, kao presao 150 000km, naravno automobil nije mogao odvući u servis prije kupovine, ulupio vrata nakon 3 dana, rekao mu čovjek u servisu prešao najmanje 300 000
Nisam kupio auto kosd AS Kramar , ali znam dosta ljudi koji jesu i svi su zadovoljni , nebi tako dugo i tako uspjesno poslovali da je to sve tako kako pisu oni koji ih blate ovde. Cim je neko uspjesan hajmo ga malo blatit , tako to ide kod nas .Da losa auta prodju to bi se za cas proculo od usta do usta i tu bi im bio kraj a Bogami oni rade sve blje i blje. Tako da sve ovo uzimam sa rezervom sto se ovde pise i komentarise.
Da bi se dobio Eur 1 obrazac svi djelovi moraju biti porijeklom iz EU. Tesko je povjerovati ali cak u skodi pod haunom ima dijelova “made in USA”, tako i kod ostalih proizvodjaca. Ako su presvlake iz Gorazda nisu iz EU znaci opet carina. Jedino Mercedes proizveden u evropskim drzavama moze dobiti Eur 1 jer samo oni imaju sve dijelove iz EU.
@Ausfahrt , ranije su knjige bile oslobodjene carine. U svakom slucaju imas ovdje : http://www.uino.gov.ba/download/Dokumenti/Dokumenti/bos/Carina/Carinska_tarifa_BiH.pdf Na stranici 249 i 250 se nalaze stope za stampane knjige.
Kad su spremni izvarati i pokrast drzavu mogu mislot kako su tek onda spremni izvarat kupca.
Glupst na kvadrat, Kramar situaciju sa carinskoim kriminalom i kradjom budjetskih para pokusava situaciju okrenuti u svoju korist za vlastitu reklamu... Kramarovi kupci nemaju veze sa ovim, niti im auto moze biti oduzeto niti bilo sta...Zasto nisu izjavili da ce za svako auto koje im UIO oduzme da ce dravi donirat jos 2, a ne ovako vrijedjat inteligenciju obicnih grafjana, kupaca i potencijalnih kupaca.
Prodaju izraubana vozila (presla mahom po 150000 km +) za masnu cijenu. Auto koje toliko predje je zrelo za rashodovanja. Dodas na svaku njihovu cijenu jos 10000 i mozes birati novo auto.
Hoce, hoce, dobit ce!!! Isto kao sto dobije garanciju.
Nema posteno stecenog bogatstva..Bogat insan je "siromah" sa puno para.