Trebali biti od 12. juna
35

Air Serbia otkazala noćne letove iz Beograda za Sarajevo

A. Ku.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Air Serbia je otkazala brojne letove, a među njima su i noćni letovi koji su trebali biti operativni od 12. juna za Sarajevo.

Noćni letovi za Sarajevo su potpuno otkazani i ove sezone ih neće biti, a u funkciji će biti sedam dnevnih letova u drugom podnevnom valu, bez ijednog noćnog leta, piše Zamaaero.

Air Serbia je 26. maja stavila noćne letove u svoj sistem, što je 18 dana prije prvog leta koji je trebao biti realizovan 12. juna. Međutim, prije nekoliko dana su ti letovi prolongirani od 1. jula da bi sada bili potpuno ukinuti.

Prije dva dana je otkazano šest letova iz Beograda, među kojima su i oni za Atinu, Beč, Solun i Firencu. Nakon žalbi putnika zbog otkazivanja letova oglasili su i iz ove aviokompanije i kao razloge za otkazivanje letova naveli "sve veći broj nepovoljnih faktora", prije svega, kažu, "kasniji ulazak u flotu pojedinih aviona koji su bili planirani, kao i kasnijeg izlaska sa radova nekoliko aviona zbog usporenog lanca snabdijevanja rezervnih dijelova na globalnom nivou".

"U predstojećim danima može doći do promjene tipa aviona koji je planiran za let, odlaganja, pa i otkazivanja pojedinih letova. Ipak, nadležne službe srpske nacionalne aviokompanije kontinuirano prilagođavaju saobraćaj postojećim resursima tako da bude što manje odstupanja i da se saobraćaj obavi što je moguće više u skladu sa planiranim redom letenja", poručili su iz aviokompanije.

Dodali su da poduzimaju sve što je u njihovoj moći da se saobraćaj normalizuje.