Izuzetan primjerak
35

Za Mazdu RX-7 iz 1992. godine potrebno je izdvojiti 159.000 eura

D. B.
Mazda RX-7 se smatra jednim od najljepših i najpoželjnijih japanskih automobila id devedesetih godina prošlog stoljeća, a sada se jedan izuzetan primjerak pojavio u prodaji po visokoj cijeni.

Riječ je o Mazdi RX-7 koja nikada nije vožena na otvorenom iako je proizvedena 1992. godine. Automobil se koristio samo za izložbe i vozio se isključivo u zatvorenim objektima, a njegovo sptanje je besprijekorno.

Također, riječ je o prvom primjerku koji je stigao u SAD, a to se dogodilo u aprilu 1992. godine, a nakon uvoza u Njemačku, stajao je u garaži. Aktuelni vlasnik posjeduje svu prateću dokumentaciju uključujući i onu da automobil nikada nije vožen.

Karoserija je lakirana u crvenu boju, dok je unutrašnjost presvučena crnom kožom, a automobil je praktično nov iako je proizveden prije 30 godina. Ispod haube se nalazi 1,3-litarski rotacioni motor s turbopunjačem koji razvija 236 KS, a snage se prenosi preko petostepenog manuelnog mjenjača na stražnje točkove uz pomoć diferencijala s ograničenim proklizavanjem.

Unutrašnjost je opremljena Bose ozvučenjem i CD playerom, a na raspolaganju su manuelni klima uređaj te šiber.

Vezani članci