Komentari (31)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Za tu prevaru je sigurno najviše Chef Winterkorn kriv, nemoguće je da toliko ogromni skandal prođe kraj neg.
Gotovo osam godina su varali, pa od njih osim novcane kazne i opoziva vozila treba traziti i da posumi 80.000 dulama zemlje
ne 8 godina, ali tu negdje, 2007. je bio jos u razvoju, dok je u razvoju ne moze biti u pogonu u autima
@Quaresma Bosh im je napravio "das software" 2002 .
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
ka svabo radi on radi kvalitetno cak i u prevarama :)
Svi su krivi. Glavni sef, upravni, nadzorni odbor te citav visoki i srednji medzment. Obicni inzinjeri poput ovog jade su samo izvrsioci i oni su najmanje krivi. To je bila dobro planirana operacija prevare koja je svjesno dirigovana sa samog vrha kompanije. Supci su najveci ako se kola slome na inzinjerima i ostalim vojnicima a generali i politicari prodju nekaznjeno.
cuj "dizelov" motor. Pa valjda dizelski... mati moja.
Jao stručnjaka ovdje...
...da, šefić je to samovoljno "prčako". ceo "nije niš znao"...
Nemrem brate vjerovat sta su sebi dozvolili....To je ono kad razmisljas unazad :)
Koji klosari, sad ce jadnog tipa i zrtvenog jarca optuziti i ako je i njemacka vlada znala za varanje, a kamoli vecinski upravitelji VW-a vlada Donje Saksonije i vodstvo VW-a bez kojeg takvo nesto ne bi moglo biti moguce.
Taj software je njima zapravo ustedio milijarde eure i pokopao konkurenciju. Jer dok je recimo francuski PSA (Peugeot i Citroen) koji su direktni konkurenti VW morao izmisljati, placati i ulagati u kojekakve FAP filtere da smanje zagadjanje, koji su se opet kvarili cesto i ljudi su ih napustali, u isto vrijeme VW je obicnim softwareom prikazivao da je u zakonskoj normi zagadjenja, cime su ne samo prevarili sve drzave nego ustedjeli desetine milijardi i boga pitaj za koliko su zivota odgovorni jer im vozila zagadjuju okolicu puno vise nego bi trebala.
Nece vishe mladjahi Kaplan sjest u folciku!
sad moram traziti drugi posao
na hajr