auto
30

Uz Nokian gume zaboravite vremensku prognozu

Sponzorisani članak
Uspješna bh. kompanija Connecta d.o.o. je obogatila ponudu zimskih guma u BiH gumama finskog proizvođača Nokian Tyres - svjetskog lidera u proizvodnji zimskih guma za najekstremnije uslove.

Nokian je vodeći svjetski proizvođač zimskih guma, koji je i napravio prvu takvu gumu 1934.godine - guma Kelirengas je bilaprva zimska guma na svijetu. U bogatoj istoriji, kompanija je imala dosta inovacija i više pionirskih poteza: tako je na primjer 1996.godine realizirano prvo testiranje guma u uslovima bljuzgavice, 2002. godine je proizvedena prva zimska guma na svijetu sa indeksom brzine W (270 km/h), a četiri godine kasnije proizvedena je i najveća zimska guma na svijetu - guma Nokian Hakkapeliitta Sport Utility 5 prečnika 22”.

Također, zimske gume Nokian su višestruki osvajači svjetskog brzinskog rekorda u vožnji na ledu - aktuelni iznosi 335,71 km/h i ostvaren je sa gumama Nokian Hakkapeliitta 8.

Ova sezona donijela je i dodatne uspjehe usavršenih guma iz porodice WR: guma WR D4 je prva zimska guma na svijetu sa prijanjanjem na mokroj površini u najboljoj EU klasi A, a guma Nokian WR SUV 3, uz A klasu prijanjanja, pripada i A klasi energetske efikasnosti tj. uštede goriva.

Nokian gume imaju i najviše ocjene u neovisnim testovima medija i automobilskih asocijacija - najnoviji rezultat je za gumu WR D4 u testiranju njemačkog Auto Zeitunga - Vrlo prihvatljiva.

Oba pomenuta modela guma su zahvaljujući Connecti u ponudi i u Bosni i Hercegovini.

"Saradnja sa Nokianom je stepenica više u našem poslovanju i čini naš poslovni portfolij bogatijim. Izuzetno smo sretni što vozačima u BiH nudimo vrhunske zimske gume, najboljih karakteristika i time posredno utičemo na sigurnost vožnje. Gume će se naći u ponudi većeg broja specijaliziranih radnji i biće dostupne širom BiH“, izjavila je Zinaida Kurtćehajić, PR Connecte. "Koristite Nokian gume i zaboravite vremensku prognozu", dodala je.