Nagrade za najbolje
150

Uručene Klix Auto godine nagrade: Titule za Ford Focus, Audi A6 i SEAT Aronu

Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Nakon što je završio izbor Klix Auto godine 2019. gdje je Ford Focus odnio titulu Klix Auto godine, Audi A6 Klix auto godine čitalaca, a SEAT Arona Klix Best Buy auto godine, danas su pobjednicima i predstavnicima ovih marki zvanično uručene nagrade.

Nakon procjene kriterija kao što su dizajn, udobnost, sigurnost, ekonomičnost, upravljivost, performanse, funkcionalnost, ekološki standardi, zadovoljstvo vozača i cijena, kao i tehničke inovacije koje automobil donosi na tržište ili u svoj segment Ford Focus je izglasan kao Klix Auto godine 2019. Ford Focus je glasove i pobjedu zaslužio zbog činjenice da je u odnosu na svoje prethodno izdanje, ali i u odnosu na trenutnu konkurenciju među kompaktima C segmenta, donio veliki napredak po pitanu ponude prostora, voznih performansi, ali i ponude savremenih i ekološki prihvatljivih motora.

Ispred kompanije Grand Automotive koja je ovlašteni zastupnik i uvoznik marke Ford glavnu nagradu primili su gospodin Mirhad Šabotić, direktor kompanije, te gospođa Ermina Bavčić, direktor marketinga i PR. Ovom prilikom nisu krili zadovoljstvo činjenicom da je Ford Focus odnio glavnu nagradu, te su istakli da novi Focus zaista dolazi kao veliko osvježenje u klasi, te da imaju velike prodajne planove za ovaj model u našoj zemlji.

Klix Auto godine 2019. - Ford Focus (Foto: H. M./Klix.ba)
Klix Auto godine 2019. - Ford Focus (Foto: H. M./Klix.ba)

Jednako važna nagrada u našem izboru je i ona koju dodjeljuju čitaoci portala Klix.ba. Tako je nagrada Klix Auto godine čitalaca ove godine uvjerljivo pripala novom Audiju A6. Tako ste u proteklih mjesec dana kandidatima za ovu nagradu dali ukupno 12.942 glasa, od čega je čak 28 odsto glasova prikupio Audi A6. Uzorna poslovna limuzina visoke klase donijela je u svoj segment pregršt inovacija i ugođaj vožnje dostojan ove premium marke.

Nagradu Klix Auto godine čitalaca ispred kompanije Porsche BH, generalnog zastupnika marke Audi za Bosnu i Hercegovinu, preuzeli su brand manager Audija za BiH, gospodin Dino Bratović i marketing i PR manager Audija u BiH, gospođa Sanela Jusić.

Klix Auto godine čitalaca - Audi A6 (Foto: H. M./Klix.ba)
Klix Auto godine čitalaca - Audi A6 (Foto: H. M./Klix.ba)

Treća nagrada u ovogodišnjem izboru dodjeljuje se automobilu koji na našem tržištu donosi najbolji odnos uloženog i dobijenog. Automobil koji prema procjeni žirija trenutno na našem tržištu nosi najviše vrijednosti za novac i osnovne parametre kao što su ponuda opreme, prostora i sigurnosnih elemenata u odnosu na cijenu je SEAT Arona te je zaslužila nagradu Klix Best Buy Auto godine.

Nagradu Klix Best Buy Auto godine čitalaca ispred kompanije Porsche BH, generalnog zastupnika marke SEAT za Bosnu i Hercegovinu, preuzeli su brand manager SEAT-a za BiH, gospodin Senad Trnka i marketing i PR manager kompanije Porsche BH, gospođa Belgin Arnautović.

Klix Best Buy auto godine - SEAT Arona (Foto: H. M./Klix.ba)
Klix Best Buy auto godine - SEAT Arona (Foto: H. M./Klix.ba)

Klix.ba ovim Izborom pokreće jednu novu tradiciju kojom želi unaprijediti komunikaciju sa čitaocima ali i tržištem novih automobila u Bosni i Hercegovini, a uz nagrade koje su dodijeljene predstavnicima marki iduće sedmice najsretnijem Klix.ba čitaocu koji je izvučen u nagradnoj igri biće uručen i Klix Auto godine 2019. - Ford Focus na korištenje od 5 dana.