Opcije za modifikacije
40

TRE pripremio karbonski paket za BMW M2 (G87)

D. B.
Uprkos činjenici da je BMW M2 (G87) mlad, vlasnici već imaju nekoliko opcija za tuning, bilo da je riječ o M Performance dijelovima ili komponentama drugih aftermarket kompanija.

Tuner TRE je pripremio novi body kit za BMW M2 (G87) koji je u potpunosti napravljen od karbonskih vlakana. Ovaj body kit donosi suptilna, ali efektivna poboljšanja eksterijera, no pored toga doprinosi i aerodinamici povećavajući downforce i smanjujući otpor. Prednji spliter, bočni pragovi i stražnja proširenja branika s integrisanim krilcima imaju "golu" karbonsku završnu obradu koja doprinosi sportskom izgledu automobila. Još jedan detalj je karbonski dodatak koji vizuelno povezuje blatobrane i pragove. Nazad je fiksno stražnje krilo koje se može prilagoditi za upotrebu na cesti ili stazi. Sve komponente su lagane i ne doprinose težini automobila.

TRE je predstavio body kit serijom CAD skica, a automobil je prikazan sa setom aftermarket felgi, plavim kočionim kliještima te je spušten. S druge strane, nema informacija o poboljšanjima šasije i performansi, što znači da M2 i dalje pokreće fabrički 3,0-litarski twin-turbo redni šestak koji razvija 453 KS i 500 Nm obrtnog momenta.

Cijena paketa još uvijek nije objavljena.

Vezani članci