Veyron za pet osoba
16

TenTension je naziv Audija RS6 Avant koji pokreće više od 1.000 konjskih snaga

E. L.
I tuning kompanija Wheelsandmore je u društvu kompanija u kojima smatraju da jedan od najbržih karavana današnjice zaslužuje znatno više "konja“.

Audi RS6 Avant bez sumnje je jedan od najpoželjnijih modela koje „potpisuje“ odjel Audi Sport, a superbrzi karavan u posljednjem izdanju pokreće 4-litarski V8 biturbo motor koji proizvodi 600 KS i 800 Nm najvećeg obrtnog momenta, što je dovoljno za ubrzanje od 0 do 100 km/h za 3,6 sekundi i elektronski ograničenih 250 km/h.

Iako su spomenute brojke više nego ubjedljive u nekoliko renomiranih tuning kompanija, među kojima je i njemačka kompanija Wheelsandmore, smatraju da strašni RS6 u "zaprezi“ treba imati znatno više "konja“, a svi zajedno vole spomenuti potencijal motora koji pokreće Bugatti Veyron.

Kreacija iza koje stoji W'more krije se iza naziva TenTension, a nakon mnogobrojnih softverskih i hardverskih dorada 4-litarski V8 motor u njihovom RS-u razvija 1.010 KS. Vrijednost najvećeg obrtnog momenta iznosi 1.250 Nm, a za prijenos snage na obje osovine (quattro) zadužen je 8-stepeni automatski mjenjač.

Podataka o performansama nema, a vlasnici Audija RS6 Avant koji kući žele otići s dodatnih 410 KS trebaju biti spremni da izdvoje 49.900 eura.