GrandGT program
5

TechArt tunirao Porsche Panameru: Agresivni body kit i mnogo više snage

D. B.
(Foto: Klix.ba)
TechArt, poznati tuner Porscheovih automobila, predstavio je svoj GrandGT program za Panameru, koji "pokriva" gotovo svaki aspekt ovog automobila.

Sistem upravljanja motorom, koji nema utjecaja na standardni softver, povećava snagu GTS i Turbo S modela za 180 KS i 150 Nm obrtnog momenta, odnosno za 88 KS i 130 Nm obrtnog momenta.

To znači da 4,0-litarski twin-turbo V8 motor razvija 660 KS i 770 Nm u Panameri GTS te 709 KS i 950 Nm obrtnog momenta u Panameri Turbo S. Za ubrzanje od 0 do 100 km/h potrebno su 3,4, odnonso 3 sekunda. GTS dostiže maksimalnih 305, a Turbo S 315 km/h.

TechArt je povećao širinu automobila za 50 mm naprijed i 80 mm nazad proširivanjem lukova točkova. Prednji branik ima veće usisnike zraka kako bi se optimizirao protok zraka i poboljšalo hlađenje kočnica. Karbonski poklopac motora sadržo centralni otvor i doprinosi "mišićavom" dizajnu, zajedno sa stražnjim spojlerom i difuzorom s izrezima za titanijsumke završetke izduvnih cijevi presvučene karbonom. U ponudi su 21 i 22-inčni setovi felgi.

U unutrašnjosti TechArt nudi kožu i Alcantaru, različite uzorke i boje, kontrastni konac, patosnice, karbonske detalje i logo na panelima vrata, sjedištima i patosnicama.