Projekt nazvan SMN600
8

SMN Motors transformisao Mercedesovu S-Klasu u sportski luksuzni sedan

D. B.
Mercedesova S-Klasa doživjela je transformaciju u rukama stručnjaka njemačkog tunera SMN Motors.

Tuner je kao bazu za svoj projekt odabrao model S580 4Matic, koji pokreće 4,0-litarski twin-turbo V8, a koji fabrički razvija 496 KS i više od 700 Nm obrtnog momenta, a nakon modifikacija koje nisu detaljno navedene ovaj motor isporučuje 592 KS i 820 Nm obrtnog momenta. Ipak, poznato je da je ugrađen izduvni sistem od nehrđajućeg čelika.

Sedan je dobio karbonski body kit koji uključuje prednji spliter, okvire usisnika, pragove, kućišta bočnih retrovizora, spojler na prtljažniku i stražnji difuzor, kao i 22-inčne felge. Kočiona kliješta su u Royal Mint boji, a ista nijansa je odabrana za presvlake u unutrašnjosti. S-Klasa je presvučena kombinacijom Nappa kože i Alcantare uključujući sjedišta, panele vrata, armaturnu ploču, centralnu konzolu, upravljač, stubove i strop. Ako se nekom ne sviđa Royal Mint boja, moguće je odabrati i neku drugu. Također, tuner nudi i LED "zvjezdano nebo".

SMN Motors može pripremiti SMN600 od "nule", ali klijenti tuneru mogu prepustiti svoju S-Klasu (W223 generacija) kako bi dobili modifikacije.