Tuning
47

Prior Design nudi više snage i atraktivniji izgled za Audi A6 i RS6

Klix.ba
Iako je aktuelni Audi A6 predstavljen prije više od 5 godina, tuning kompanijama među koje spada i kompanija Prior Design i dalje je jedna od omiljenih osnovica za sveobuhvatna poboljšanja.

Iz njemačke tuning kompanije Prior Design za ovu priliku pripremili su paket atraktivnih karoserijskih komponenti s kojima karavanska verzija (Avant) Audija A6 izgleda znatno markantnije. Kit uključuje novi prednji i zadnji odbojnik, veće obloge pragova, novi zadnji difuzor, znatno proširene blatobrane, krovni spojler... Nakon instaliranja spomenutih proširenih blatobrana Audi A6/RS6 Avant naprijed je širi 8, a nazad cijelih 10 centimetara.

Ukupnom vizuelnom efektu dodatno doprinose nove 21-inčne felge Vossen VPS-310 i KW-ov ovjes s kojim je podnica automobila sada znatno bliže podlozi.

Prior Design nudi nekoliko opcija za povećanje snage motora, a jedna od najpopularnijih je opcija s kojom je trolitarski 6-cilindarski TDI motor pojačan za dodatnih 98 konjskih snaga, pa vozač u konačnici može računati na 411 konjskih snaga i 807 Nm najvećeg obrtnog momenta.

U slučaju najsnažnijeg modela RS6 u Prioru su se pobrinuli da sjajni TFSI V8 raspolaže sa 670 konjskih snaga i 830 Nm najvećeg obrtnog momenta. Za sve one koji preferiraju tvornički izgled karoserije, Prior je već pripremio još snažniju verziju modela RS6 s minimalnim izmjenama na samoj karoseriji.