Manhart MH1 S Biturbo
0

FOTO / Prerađeni BMW 1 M Coupe s 465 KS

Klix.ba
Manhart je prije nekoliko mjeseci predstavio programa za nadogradnju BMW-a M5, a sada su razvili tuning kit za 1M Coupe.

Nakon njihovih prerada dobio je ime MH1 S Biturbo, gdje je težište na izmjenama bilo na motoru koji je prije svega dobio reprogramirani upravljački software, nakon čega je uslijedio novi sistem usisa i izduva sa kućištem zračnog filtera od karbonskih vlakana ali i sa novim kapacitetnijim izlaznim cijevima iz turbina. Značajna novost su, također, i veći hladnjaci vode i zraka pod pritiskom. Kao rezultat ovih izmjena BMW 1M Coupe je 125 KS snažniji od standardnog modela, što na kraju daje ukupnu snagu od impresivnih 465 KS.

Ostale promjene uključuju poseban prednji MHR spojler, novi i agresivniji difuzor zraka nazad, kao i poklopce prtljažnika, motora i bočnih ogledala od karbonskih vlakana. Očita novost su i naplaci dimenzija 9x20 inča s Continental Sport Contact 5P 245/30 ZR20 gumama na prednjoj osovini i 10.5x20 inča velike zadnje felge omotane u iste gume dimenzija 295/25 ZR20.

U kabini upotrebljeni su neki dijelovi iz BMW-ove zvanične Performance kolekcije, kao što su školjkasta sjedišta, dok je tu sada na središnjoj konzoli i dodatni MHR displej putem kojeg vozač može vidjeti sve relevantne podatke, poput temperatura tekućina u motoru kao i maksimalni okretni moment i ostvarena ubrzanja.

Vezani članci