Snažniji i agresivniji
16

Novitec pripremio karbonski paket za Ferrari SF90 Spider i povećao snagu na 1.009 KS

D. B.
Ferraro SF90 Spider je na neki način liga za sebe, plug-in hibridni superautomobil s otvorenim krovom nema konkurenciju kada je riječ o snazi i performansama te se sa sigurnošću može reći da se radi o jednom od najbržih i najuzbudljivijih kabrioleta koje novac može kupiti. Međutim, ako nekom to nije dovoljno, onda se može obratiti Novitecu.

Novitec je mapirao Ferrarijev 4.0-litarski V8 motor tako da je uspio izvući dodatnih 109 KS, a svoj doprinos definitivno daje i novi izduvni sistem visokih performansi s metalnim katalizatorima.

Plug-in hibridni pogon čine tri električna motora, a zahvaljujući Novitecovoj "magiji", ukupna snaga je povećana na 1.009 KS, kao i maksimalna brzina na više od 340 km/h. Za ubrzanje od 0 do 100 km/h sada su potrebne 2,4 sekunde umjesto 2,5 sekundi.

Novi izduvni sistem se može kupiti sa i bez sistema elektronskog upravljanja zvukom s aktivnom kontrolom ventila u cijevima. Iz Noviteca kažu da je fokus izduvnog sistema na performansama i uzbudljivom zvuku. Opciono je moguće dobiti završetke izduvnih cijevi promjera 112 mm s karbonskim detaljima i vizuelnim poboljšanjima.

Novitec je pripremio i karbonski aerodinamični body kit koji uključuje novi centralni spojler s odvojivim bočnim dijelovima na prednjoj maski. Nazad je još jedan spojler kao i difuzor integrisan u stražnju masku. Ove komponente ne samo da čine SF90 Spider agresivnijim, nego i stvaraju više downforcea za bolju stabilnost i upravljivost. Novitec nudi i 21-inčne Vossen felge s gumama dimenzija 255/30 naprijed i 325/25 nazad.

Što se tiče unutrašnjosti, izbor je ogroman, a u ponudi je i Alcantara u bilo kojoj boji.