Mnogo karbonskih detalja
17

Mercedes-Maybach GLS nakon Mansoryjevog tretmana ima mnogo više snage

D. B.
Mansory često poklanja pažnju Mercedesovim modelima, a novi projekt u nizu je zasnovan na luksuznom SUV-u Mercedes-Maybach GLS.

Poznati tuner se u ovom slučaju odlučio za blagi preobražaj dizajna, ali je mnogo više posla obavio "ispod haube".

Mansory je remapirao ECU jedinicu, ugradio nove turbopunjače, kao i novi sportski izduvni sistem, tako da 4,0-litarski V8 biturbo motor sada isporučuje 820 KS i 980 Nm obrtnog momenta. SUV od 0 do 100 km/h sada ubrzava za samo 4,4 sekunde te dostiže maksimalnih 300 km/h.

Tuner nudi kompletne dijelove karoserije napravljene od karbonskih vlakana ili karbonske detalje.

GLS je dobio novu prednju masku s integrisanim prednjim lip spojlerom, kao i nova LED dnevna svjetla. Dizajn rešetke hladnjaka je ostao isti, ali postoji opcija zatamnjivanja ili karbonske završne obrade.

Mansory je također pripremio nove pragove, stražnji difuzor i redizajnirani stražnji branik. Kućišta bočnih retrovizora također su napravljena od karbona. Veliki dodatak koji je moguće dobiti jeste odbojnik za prednji i stražnji dio automobila, a promjene izgleda zaokružuju unikatne 24-inčne felge.

Mansory nudi kožu za unutrašnjost, kao i novi upravljač urađen u kombinaciji kože i karbona te druge karbonske detalje.

Tuner je u proteklim mjesecima radio na Lamborghini Urusu, Bentley Bentaygi i Ferrariju SF90. GLS je najnoviji projekt koji odlikuju poboljšanja izgleda, ali i značajno bolje performanse.

Vezani članci