Karbonska garderoba
5

Lumma CLR AM je Aston Martin DBX oplemenjen novim karoserijskim elementima

E. L.
Njemačka tuning kompanija Lumma Design svoju će kreaciju na temu prvog Aston Martinovog SUV-a ponuditi u 20 primjeraka.

Dan nakon što su u Aston Martinovom Q odjelu objavili da su za kupce modela DBX pripremili nekolicinu novih opcionih karoserijskih komponenti u njemačkoj tuning kompaniji Lumma Design predstavili su paket karbonskih karoserijskih komponenti s kojima se 5-metarski automobil znatno razlikuje od tvorničke verzije.

U Lummi su za DBX pripremili novodizajnirane odbojnike, izrazitije spojlere, usisnike na poklopcu motora, obloge pragova, izrazito proširene blatobrane i drugačiji zadnji difuzor, a zanimljiv je i novi okvir oko karakteristične maske hladnjaka.

Svi nabrojani elementi napravljeni su od karbona koji dominira i u putničkoj kabini, a šlag na torti su nove dvobojne aluminijske felge s centralnom maticom za pričvršćivanje. Ko će Lummi isporučiti gume za 20 planiranih primjeraka koji će biti u prodaji u posljednjem kvartalu godine bit će poznato nakon testiranja.

I CLR AM pokreće AMG-ov 4-litarski biturbo V8 motor koji razvija 550 KS i 700 Nm najvećeg obrtnog momenta, što je dovoljno za ubrzanje od 0 do 100 km/h za 4,5 sekundi i više od 290 km/h.