Još jedan monstrum
53

Lamborghini Urus sa šest točkova je kreacija South Florida Jeepsa

D. B.
Prije nekoliko mjeseci su internetom počele kružiti fotografije crvenog Lamborghini Urusa u fazi dramatične transformacije u 6x6 vozilo, a sada su ga youtuberi snimili te izgleda gotovo u potpunosti završeno.

Mercedes-Benz G 63 AMG 6x6 je prije desetak godina započeo trend 6x6 konverzija, koje su se pokazale posebno popularne među kupcima pickupa, a kompanije među kojima j i Hennessey prodaju kompletne pakete za modele poput Forda F-150 i Rama 1500.

Kreator unikatnog urusa je kompanija South Florida Jeeps, koja stoji i iza modela Apocalypse 6x6. Ova ekipa je napravila nekoliko 6x6 kreacija u proteklim godinama zasnovanu na modelima Jeep Wrangler, Ford Bronco pa čak i Land Rover Defender.

Međutim, ono što ističe Urus jeste činjenica da se radi o veoma skupom modelu, a vlasnik je morao izdvojiti dodatni novac za konverziju te se pomiriti s činjenicom da modifikacije nisu reverzibilne, odnosno da "nema nazad".

Otkako je prvi put viđen, Urus je doživio još promjena. Karoserija se čini završenom, produženje linije krova i stražnjeg dijela omogućilo je ugradnju treće osovine i dva dodatna točka. Lukovi točkova su nešto širi u odnosu na "obični" Urus, a nazad je sada novi difuzor, lip spojler te dodatni spojler postalvljen na krovu.

Urus je dobio i set aftermarket sjajnih crnih točkova, no zasad se ne može sa sigurnošću reći da li treća osovina ima pogon ili je riječ samo o estetici.