Tuning
0

Lamborghini Aventador očima Hamanna

Klix.ba
Lamborghini Aventador poslužio je poznatoj tuning kući Hamann kao osnovica za izvanrednu kreaciju koja se zvanično zove Hamann Nervudo i premijerno je predstavljena na Sajmu automobila u Frankfurtu.

Sa izgledom punokrvnog trkaćeg automobila, Nervudo je dobio novi prednji odbojnik, dva prednja spojlera i aerodinamičke obloge pragova. Drugačiji je i poklopac motora koji se može dobiti sa karbonskim ili staklenim ventilacionim otvorima, a "tačku na i" predstavlja veliki zadnji spojler i usisnik zraka na krovu automobila.

Nervudo je dobio i novi izduvni sistem, zadnji karbonski difuzor zraka i nove felge (20-inčne naprijed, 21-inčne nazad) na kojima su gume visokih performansi. Izmjene u unutrašnjosti uključuju dvobojna sportska sjedišta, karbonske obloge vrata i obilno korištenje kože i alkantare.

Hamann ne bi bio Hamann kada bi se zadržao samo na optičkom tuningu. Nervudo je u odnosu na Aventador snažniji 60 KS. Sada raspolaže sa 760 KS i 735 Nm obrtnog momenta.

Zvaničnih informacija o ubrzanju i maksimalnoj brzini nema, ali ako znamo da standardni Aventador od 0 do 100 km/h stiže za 2,9 sekundi i razvija 350 km/h, Nervudo se može smatrati jednim od najbržih automobila na svijetu.

Vezani članci