Samo 200 primjeraka
9

Irmscher pripremio vizuelna poboljšanja Fiat 500C

D. B.
Irmscher je poznat po tuniranju Opelovih modela, ali je ova njemačka kompanija nedavno pokazala da voli i Fiat uključujući električni model 500 i kombije Ulyysse/Scudo. Sada je svoju magiju demonstrirao na Fiatu 500C.

Svoju verziju Fiata 500C tuner je ograničio na 200 primjeraka, a nazvao ju je Sail by Irmscher. Prvi primjerak specijalnog modela proizveden je u Irmscherovom postrojenju za Autohaus König Group u Remshaldenu. Najuočljivija promjena su 17-inčne Turbo Star felge s deset krakova.

Bež detalji na felgama se slažu s najljepnicama na rešetki i profilu s natpisom Irmscher. Oni se također slažu s mekanim krovom, što predstavlja kontrast tamno plavoj boji karoserije i zatamnjenim stražnjim prozorima. U ovoj konfiguraciji će biti proizvedeno 200 primjeraka modela Fiat 500C Sail by Irmscher.

U unutrašnjosti se sada nalazi centralni naslon za ruku, nove patosnice, novi nasloni za glavu presvučeni kožom sa Sail Edition natpisom, kao i numerisana pločica koja podsjeća da je riječ o brojčano ograničenom modelu.

Sail by Irmscher je baziran na najboljem paketu opreme DolceVita, koji je bogato opremljen. Pokreće ga 1,0-litarski FireFly trocilindrični motor s blagom hibridnom tehnologijom, koji je uveden u ponudu 2020. godine te je sada jedina pogonska opcija u Evropi. Ovaj motor razvija 69 KS i 92 Nm obrtnog momenta.

Kao i standardni model 500, kabriolet 500C s mekanim krovom je prisutan već dugo. Na tržištu je od 2009. godine, facelift je stigao 2016., a blagi hibridni pogon je dobio 2020. godine. Iako je potpuno novi električni 500C u prodaji od prošle godine, Fiat i dalje nudi stari 500C kao jeftiniju alternativu, dok njegove specijalne verzije pokušavaju zadržati pažnju kupca.

Vezani članci