Tuning
0

Hummer H2 Kompressor

Sarajevo-X
Iako Hummer svojom glomaznom pojavom i više nego dovoljno privlačni pažnju, ljudi iz Geiger Performance ekipe očito ne misle tako.

Naime zahvaljujući opsežnom tuningu i modifikacijama, ovaj Hummer H2 ne samo da izgleda bijesno nego raspolaže i takvom pogonsko jedinicom. Naime, GM-ov V8 agregat koji se u građuje u H2 je prošao kroz opsežne prerade, te sada zahvaljujući kompresoru umjesto serijskih 316 KS raspolaže sa nevjerovatnih 598 KS i obrtnim momentom od kamionskih 780 Nm.

Ove vrijednosti su bile i više nego dovoljne da glomaznom i teškom Hummeru daju krila, te tako ovaj terenac do 100 km/h iz stanja mirovanja ubrzava za samo 8.2 sekunde, dok se brzinski maksimum nalazi oko 225 km/h. Ove vrijednosti su zaista impresivne kada se uzme u obzir težina ovog vozila i njegov kockasti oblik kojem je aerodinamika u potpunosti stran pojam.

Impresivan detalj na osebujnoj vanjštini hummera su svakako i 26 inčni naplatci od lake legure u crnoj boji, koji su obuveni u ogromne pneumatike dimenzija 305/30. Upotrebljene su i skraćene opruge i sportski amortizeri, tako da sada H2 vozi cijelih 105 milimetara niže asfaltu. Pri vanjskom dotjerivanju u potpunosti je praćena američka filozofija, tako da hroma ima zaista u izobilju, koji dodatno podstiče dojam vrhunskog luksuza. Specijalna je i narandžasta boja sa "pearl" efektom koja će obezbjediti da H2, ako ne već svojim gabaritima, bude primjećen po interesantnom presijavanju ove boje.

Kada se saberu troškovi svih navedenih modifikacija, dolazi se do zaključka da je za Hummer H2 Kompressor potrebno izdvojiti preko 140.000 eura, što će kupcima ovakvih vozila predstavljati pravu sitnicu. Fotogaleriju u kojoj detaljnije možete vidjeti prerade Hummera H2 možete pogledati ovdje.

E.Z.