Tuning
47

HPerformance nudi Audi RS6 Avant sa 700 KS

Klix.ba
Za sve one kojima nije dovoljan potencijal koji nudi serijski Audi RS6, a spremni su doplatiti za dodatne konjske snage, rješenje problema nudi se u tuning kompaniji HPerformance.

Nedugo nakon premijernog prikazivanja Audija TT-RS duo koji razvija 500 KS, HPerformance je završio posao oko novog Audija RS6 Avant koji, umjesto standardnih 560 KS i 700 Nm obrtnog momenta, sada raspolaže sa 700 KS i 860 Nm obrtnog momenta.

Dodatne konjske snage koje su "upakovane" u 4-litarski V8 biturbo motor stigle su korištenjem novog izduvnog sistema koji je opremljen elektronski kontrolisanim ventilima za regulaciju protoka izduvnih gasova.

Pored toga, HPerformance je Audi opremio novom centralnom upravljačkom jedinicom, a tu je i karbonski usisni sistem.

Performanse dorađenog Audija RS6 još uvijek nisu objavljene, ali će supersnažni karavan zasigurno biti brži od onoga što nudi njegova serijska varijanta opremljena paketom Dynamic Plus (3,9 sekundi od 0 do 100 km/h i maksimalnih 305 km/h).

Na kraju svega u kompaniji su najavili da će korištenjem kapacitetnijih turbo-kompresora i posebnih izduvnih grana uskoro ponuditi još snažniji RS6.