Dva aero paketa
32

DMC pripremio karbonske komponente za Lamborghini Revuelto

D. B.
Revuelto je najnoviji Lamborghinijev model koji je stigao kao zamjena za Aventador te je donio svjež dizajn i vrhunsku hibridnu tehnologiju. Međutim, tuning kuća DMC već je pronašla načine da ga poboljša.

DMC je pripremio dvije verzije karbonskog body kita, a to su Molto Veloce i Schumacher, koje se najviše razlikuju u stražnjem dijelu. Schumacher paket ima veće stražnje krilo s dva snosača u obliku vrata labuda. koje će biti proizvedeno u svega 88 primjeraka. Molto Veloce krilo je manje, no dizajn je i dalje "divlji", baš kao i ostali karbonski dijelovi.

Dva aero paketa uključuju i novi prednji spliter sličan onom koji imaju Lamborghinijeve SVJ varijante. Tuner je redizajnirao i prednje branike koji sadrže funkcionalne karbonske otvore za zrak. Vrata su dobila dodatne karbonske detalje, dok je nazad sada veći i agresivniji stražnji difuzor.

Revuelto ima hibridni pogon koji čini potpuno novi atmosferski V12 motor uparen s tri električna motora, a oni ukupno isporučuju 1.001 KS. Samo SUS motor isporučuje 813 KS, no DMC nudi povećanje snage za dodatnih 88 KS.

Standardni Revuelto ubrzava od 0 do 100 km/h za 2,5 sekundi, do 200 za manje od 7 sekundi, a dostiže maksimalnih 350 km/h. Korištenjem samo električnih motora automobil može preći do 10 kilometara.

DMC je ugradio poboljšani ZESAD izduvni sistem od titanija te nudi i AL13 kovane felge. Fabrički Revuelto iz fabrike izlazi s Bridgestone Potenza i Blizzak gumama.

Oba body kit paketa koštaju 88.888 dolara, no ukoliko kupac želi samo jedan, izdvojit će 49.990 dolara.

Međutim, koliko će Lamborghini tražiti za Revuelto, još uvijek nije poznato. Cijena Aventadora bila je nešto veća od 500.000 dolara.