Drugačiji od svih
9

DMC-ov Lamborghini Huracan EVO3 razvija 700 KS

D. B.
DMC je predstavio svoju najnoviju kreaciju, a to je Lamborghini Huracan EVO3.

Nakon što je napravio različite modifikacije kako bi unaprijedio performanse i aerodinamiku, DMC tvrdi da je ovaj Huracan vrhunac njegovog rada kada je riječ o ovom Lamborghinijevom modelu. Automobil ima znatno više snage, ali i agresivniji izgled koji ide uz to.

Huracan EVO3 pokreće 5,2-litarski V10 motor koji sada razvija 700 KS. Kako bi se to postiglo, njemački tuner je remapirao ECU jedinicu te ugradio novi izduvni sistem od titanija. Ovaj izduvni sistem ne samo da poboljšava performanse, nego i proizvodi fantastičan zvuk.

Naprijed je nova karbonska hauba inspirisana Lamborghinijevim modelom Huracan STO i lakša je od fabričke, a njen dizajn je zatvoren. Osim što je praktična, ona doprinosi agresivnom i sportskom izgledu automobila s V10 motorom.

Karbonski ventilacijski otvori mijenjaju rešetku na poklopcu motornog prostora, a dizajnirani su da dovode zrak do motora i tako poboljšaju hlađenje, odnosno performanse. Novi zračni otvori također daju prepoznatljiv izgled automobilu tako da se on razlikuje od ostalih Huracana.

DMC je pripremio i novo karbonsko stražnje krilo inspirisano onim koje ima Huracan GT3 EVO2. Ono je blago redizajnirano kako bi zadovoljilo FIA-ine propise, a funkcija mu je da poboljša downforce i stabilnost pri većim brzinama.

DMC nije otkrio cijenu Huracana EVO3, no definitivno nije jeftin.