Luksuz na kvadrat
2

Brabus predstavio zanimljivu kreaciju na osnovici aktuelnog Range Rovera

E. L.
Najpoznatiji po izvanrednim projektima na osnovici Mercedesovih automobila u Brabusu su se ovaj put pozabavili najluksuznijim izdanjem aktuelnog Range Rovera za koji treba izdvojiti 388.000 eura.

Iza naziva Brabus 600 krije se dorađeno izdanje Range Rovera aktuelne (pete) generacije s povećanim međuosovinskim rastojanjem koji Land Rover nudi iza oznake P530, a pokreće ga BMW-ov 4,4-litarski V8 biturbo motor koji (prije intervencije u Bottropu) razvija 530 konjskih snaga i 750 Nm najvećeg obrtnog momenta.

Brabusov broj 600 odnosi se na broj "konja“ koji pokreću dorađenu verziju britanskog „plemstva“, a uz dodatnih 70 konjskih snaga stiglo je i dodatnih 50 Nm obrtnog momenta. S povećanim potencijalom luksuzni četverosjed čija masa iznosi 2.550 kilograma iz mjesta do „stotke“ stiže za 4,5 sekundi i razvija elektronski ograničenih 250 km/h.

Promjene na karoseriji uključuju redizajnirane odbojnike i poveći spojler na petim vratima, a Range' "čuči“ na Brabusovim crnim 24-inčnim ojačanim aluminijskim felgama (Monoblock ZV) na kojima su gume Continental SportContact 6 dimenzija 295/35. S modulom za upravljanje adaptivnim zračnim ovjesom podnica može biti bliža podlozi za dodatnih 20 milimetara.

"Tačka na i“ mogla bi biti zanimljiva boja koju su u Bottropu odabrali za ogromne kočne čeljusti, a koja je jednaka boji kojom je obložena luksuzom ispunjena putnička kabina i prtljažni prostor. Za Brabusov pogled na Range Rover treba izdvojiti 388.000 eura.