Samo 10 primjeraka
115

Brabus predstavio tunirani Mercedes-AMG G63 Pickup sa 900 KS

D. B.
Brabus je predstavio svoj novi tuning projekt, a to je Mercedes-AMG G63 koji je otišao mnogo dalje od tipičnih unapređenja.

Brabus je pretvorio legendarni terenac u pcikup, a nakon toga se fokusirao na poboljšanja izgleda i pogona. Tuner je povećao zapreminu V8 motora s 4,0 na 4,5 litara, ugradii nove kovane klipove i novu radilicu, a postavljen je i novi izduvni sistem visokih performansi koji je ujedno promijenio i zvuk.

Unaprijeđeni su i turbopunjači, povećan je pritisa, a obavljeno je i remapiranje ECU jedinice. Pomenuti V8 motor sada razvija 900 KS i 1.250 KS, odnosno 315 KS više u odnosu na standardni terenac.

Za ubrzanje od 0 do 100 km/h potrebno je 3,7 sekundi, dok je maksimalna brzina povećana na 280 km/h. Pickup je težak 2.720 kg.

Brabus je bazirao ovaj P 900 Rocket na svom XLB pickupu, konvertovanom modelu Mercedes-AMG G63. Rocket je opremljen širokim body kitom koji ga je proširio za 100 milimetara, a on uključuje integrisani prednji spojler, proširenja blatobrana, stražnji difuzor, krovni spojler i druge komponente. Tuner je odabrao 24-inčne Brabus Monoblock Z Platinum Edition felge.

Pickup je lakiran u Rocket sivu boju, ali se može dobiti u bilo kojoj drugoj boji. Unutrašnjost je presvučena crnom kožom s crvenim detaljima, a ova kombinacija je prisutna u cijeloj kabini.

Brabus će proizvesti samo deset primjeraka, a osnovna cijena iznosi 649.638 eura te ne uključuje 19 posto poreza.

Vezani članci