U paketu s čamcem i satom
59

Brabus 900 Deep Blue je AMG G63 sa 888 KS

D. B.
Zaljubljenici automobile uvijek imaju visoka očekivanja od Brabusa, a njemački tuner ih nikada ne iznevjeri.

Mercedes-Benz G-Klasa popularan je izbor Brabusovih stručnjaka, no u slučaju novog modela Brabus 900 Deep Blue oni mogu dobiti više od brutalno brzog i snažnog modela AMG G63 s body kitom, odnosno čamac i sat. Ovaj paket košta ukupno 1,18 miliona eura, dok je samo za SUV potrebno izdvojiti više od 500.000 eura.

Neki će se sjetiti da smo već ranije vidjeli Brabus 900, ali ne u Deep Blue varijanti. Ispod haube se nalazi 4,0-litarski twin-turbo V8 motor, međutim, sada je to zapravo 4,5-litarski twin-turbo motor koji isporučuje 888 KS i 1.050 Nm obrtnog momenta što je ograničena snaga kako bi se zaštitio pogon. Snaga se prenosi na 24-inčne točkove, a SUV od 0 do 100 km/h ubrzava za samo 3,7 sekundi prije nego dostigne maksimalnu elektronski ograničenu brzinu od 280 km/h. Poboljšanja ovjesa daju značajan doprinos performansama.

Kao što mu govori ime Deep Blue, estetika SUV-a je inspirisana dubokim plavim morem. Karoserija je lakirano u veoma tamnu plavu boju, hromirani dijelovi su eliminisani tako da su detalji ili u crnoj boji ili ih krasi karbon. Widestar body kit uključuje proširenja blatobrana, agresivni predni i stražnji dio, haubu s ventilacijskim otvorom i ispupčenjem, ventilacijske otvore iza blatobrana te krovni spojler. Plavi detalji se nalaze i u unutrašnjosti te su ukombinovani sa sivom bojom. Sjedišta su presvučena kožom, a mnogo je i aluminijskih te karbonskih detalja.

Za Brabusovo iskustvo na vodi tu je Brabus Shadow 900 Sun-Top Deep Blue Signature Edition čamac, koji je proizveden u saradnji s finskom kompanijom Axopar. Ovaj čamac koristi dva 4,6-litarska Mercury Marine V8 motora koji isporučuju kombinovanih 900 KS. Njegova maksimalna brzina iznosi 111 km/h.

Dio paketa milionske vrijednosti je i sat Brabus Blue Shadow Edition koji je proizvela italijanska kompanija Panerai.

Vezani članci