Dobio karbonski body kit
7

BMW X5 M nakon tretmana u G-Poweru razvija 800 KS

D. B.
BMW X5 M je SUV koji kombinuje praktičnost i performanse u izuzetno zabavan paket, no G-Power to podiže na novi nivo.

Najnovija kreacija iz G-Powera je novi X5 M Typhoon S, a donosi više sportski vizuelni preobražaj i mnogo više snage u odnosu na standardni model. Iako standardnom modelu X5 M snage ne nedostaje jer razvija 600 KS i 749 Nm obrtnog momenta, odnosno 617 KS u slučaju modela Competition, to je i dalje daleko ispod onog što nudi G-Power.

X5 M Typhoon S pokreće 4,4-litarski V8 motor koji isporučuje 800 KS, a to je postignuto nizom poboljšanja. Jedno od najznačajnijih su svakako veći turbopunjači, a paket čine izduvni sistem od nehrđajućeg čelika, G-Power downpipe i karbonom presvučeni završeci izduvnih cijevi.

G-Power je pripremio i body kit koji se sastoji od devet karbonskih aerodinamičnih dijelova, a to su spojler, proširenja lukova točkova, pragovi, stražnji difuzor i stražnji spojler. Također, tu je i set 23-inčnih Hurricane felgi, kao i prilagodljive opruge koje spuštaju SUV za 40, odnosno 45 mm naprijed i nazad. To radikalno mijenja izgled SUV-a.

X5 M Typhoon je nanoviji primjerak u seriji jer je G-Power ranije predstavio X5 M i X6 M Typhoon modele, tako da je održao poznato ime u "životu". Najnovija iteracija ima više snage nego prethodnici.

Vezani članci