Tuning
25

BMW M4 u izvedbi kompanije Lightweight

Klix.ba
Njemačka tuning kompanija Lightweight ponudila je sveobuhvatno dorađen BMW M4 Coupe čiji trolitarski 6-cilindarski biturbo motor umjesto 431 KS i 550 Nm obrtnog momenta sada razvija 520 KS i 650 Nm obrtnog momenta.

Standardni izduvni sistem zamijenjen je ultralaganom varijantom koja je napravljena od titanijuma, a sve aerodinamičke karoserijske komponente, među koje spada i podesivi zadnji spojler, napravljene su isključivo od karbona.

Nije objavljeno koliko je time smanjena ukupna težina automobila. Umjesto tvorničkih na automobilu su sada 19-inčne BBS felge na kojima su Michelin Pilot Sport Cup 2 gume dimenzija 265/35 naprijed i 285/35 nazad.

Lista dorada završava sa podešavajućim Clubsport ovjesom koji "potpisuje" Bilstein i setom kapacitetnijih kočnica. Cijena kompletnog automobila iznosi 89.000 eura, što je za oko 17.000 eura više od cijene standardnog BMW-a M4 u Njemačkoj.

U Lightweightu su već najavili da planiraju i dodatne dorade na automobilu koje uključuju još karbonskih karoserijskih dodataka, ravnu podnicu, sigurnosni kavez i trkaća sjedišta sa pojasevima u šest tačaka vezivanja, što je prije svega namijenjeno svima koji žele i imaju priliku voziti na trkalištima.