Moguće i povećanje snage
6

Blitz predstavio suptilniji body kit za Toyotu GR86 i Subaru BRZ

D. B.
Prošle godine je Blitz predstavio prilično radikalan body kit za blizance Toyotu GR86 i Subaru BRZ koji je podsjetio na izgled automobila u igri NFS Underground, a sada se japanski tuner ponovo posvetio ovim sportskim automobilima sa suptilnijim pristupom.

Za razliku od prethodne verzije, novi body kit je zadržao prednji branik modela GR86, koji je glavna tačka razlikovanja između blizanaca. U oba slučaja je Blitz dodao naglašeniji spliter s crnim detaljima i detaljima u boji karoserije, a "brada" je sada bliže tlu.

Automobili su dobili produžete pragova, dok su prednji i stražnji blatobrani ostali isti. Felge prikazane na fotografijama nisu dio paketa, nego vlasnik ima mogućnost izbora.

Nazad su dodatna krilca s obje strane difuzora, koji se može dobiti u boji karoserije ili u crnoj boji. U ponudi su i dva različita stražnja spojlera, niski i visoki. Konačno, tu je i dodatak na bazi vjetrobranskog stakla koji je također u boji karoserije i koji predstavlja kozmetički detalj. Što se tiče završetka izduvnih cijevi i seta naljepnica, to su opcije.

Body kit se već može naručiti u Japanu.

Osim vizuelnih modifikacija, Blitz nudi i niz mehaničkih poboljšanja za pomenuti dvojac. Među njima su poboljšanja usisa, hlađenja, remapiranje ECU jedinice, poboljšanja izduvnog sistema, a rezultat je povećanje snage atmosferskog 2,4-litarskog bokser motora koji fabrički razvija 232 KS.