U retro duhu
42

Alpha-N Performance nudi dva zanimljiva "odijela“ za aktuelni BMW M2

E. L.
S karoserijskim komponentama za aktuelni BMW M2 (G87) njemačka tuning kompanija osvrnula se na nekoliko ranijih BMW-ovih modela koje je "potpisao“ M odjel.

Kreacija na osnovici aktuelnog BMW-a M2 koju u kompaniji Alpha-N Performance nazivaju 'Project Silver' inspirisana je modelima M3 CSL (E46) i M4 CSL, a krasi je nekolicina karbonskih karoserijskih komponenti među kojima se posebno ističe poklopac prtljažnika s integrisanim "ducktail“ spojlerom i prednji odbojnik s ogromnim otvorima za protok zraka prema motoru i kočnicama.

Standardne felge zamijenjene su 20 i 21-inčnim kompletom iz ponude kompanije Proline, a iza niže siluete stoji višestruko podesiv ovjes iz asortimana poznate švedske kompanije Ӧhlins.

Kao inspiracija za tamnozeleni M2 koji se čini još atraktivnijim poslužio je BMW M3 GT iz Serije E36. "Pačji rep“ na poklopcu prtljažnika ustupio je mjesto velikom spojleru po uzoru na rješenje koje je krasilo M3 GT. Pored karbonskog poklopca motora s otvorima u obliku slova U i podesivog prednjeg spojlera, tu su i karakteristični otvori za protok zraka na prednjim blatobranima koji na trkaćim automobilima pomažu prijanjanju prednjih točkova.

M2 GT "čuči“ na 20 i 21-inčnim Edelweiss felgama u boji zlata, a na fotografijama se ne može vidjeti ravna karbonska podnica. Nije bilo zahvata ispod prednjeg poklopca gdje boravi poznati trolitarski linijski motor sa šest cilindara koji uz asistenciju dva turbopunjača razvija 460 KS. Mnogi se slažu da su dva "odijela“ iz Alpha-N Performance ponude atraktivnija od opcionih karoserijskih komponenti koje za M2 nudi M odjel.

Vezani članci