Bolji izgled, više snage
363

AC Schnitzer tunirao BMW Seriju 4 kabriolet

D. B.
Njemački tuner AC Schnitzer pripremio je niz poboljšanja za BMW Seriju 4 kabriolet, koja se odnose na performanse i izgled.

AC Schnitzer nudi različite pakete poboljšanja performansi za različite verzije Serije 4 kabiolet, uključujući 420i, 430i, M440i i dizelski model 430d.

Snaga varira od modela do modela, a najsnažniji M440i sa AC Schnitzerovim poboljšanjima razvija impresivnih 420 KS što je više u odnosu na prethodne generacije modela M3 i M4.

Njemački tuner je također razvio i novi izduvni sistem koji podrazumijeva sportski prigušivač od nehrđajućeg čelika s prilagodljivim krilcima i ukrasima završetaka izduvnih cijevi.

AC Schnitzet je razvio i nove komponente ovjesa među kojima su amortizeri i opruge kojima se automobil spušta za 15 do 25 mm. Opruge je moguće kupiti i odvojeno.

Što se tiče vizuelnih poboljšanja, tu je novi prednji spliter, produžeci pragova i stražnji lip spojler. U ponudi su dva modela felgi, AC4 i AC1 u veličinama od 19 i 20 inča. Kupci mogu dobiti i distancere od 10 mm.

Suptilnija poboljšanja Serije 4 uključuju aluminijske papučice, lopatice i iDrive kontroler.