Kampanja "Tune It! Safe!"
25

AC Schnitzer pripremio policijski BMW i4 M50

D. B.
AC Schnitzer je iskoristio svoju "magiju" i kreirao specijalni BMW i4 M50 za njemačku "Tune It! Safe!" kampanju u Njemačkoj.

Riječ je o automobilu u policijskom "ruhu" koji je dobio niz poboljšanja te se tako razlikuje od standardnog modela i4. Ove promjene počinju naprijed gdje se sada nalazi novi prednji spojler i spliter, kao i suptilna krilca s obje strane branika. Promjene se nastavljaju malim krovnim spojlerom, suptilnim stražnjim krilom od karbonskih vlakana te novim pragovima.

Pažnju privlači i set AC4 Flow Forming točkova s crnom i srebrnom završnom obradom, na kojem su Hankook Ventus S1 evo 3 gume dimenzija 255/35 naprijed i 265/35 nazad. Promjene "zaokružuju" pomenuto policijsko "ruho" i pripadajuća svjetlosna signalizacija.

Unutrašnjost je također doživjela manje promjene, a one podrazumijevaju aluminijske papučice, aluminijski naslon za nogu i "masku" i-Drive kontrolera.

Za razliku od drugih AC Schnitzerovih proizvoda, snaga modela i4 M50 je ostala ista. Najznačajnija promjena se zapravo odnosi na ovjes jer je automobil spušten za 20 mm naprijed i 25 mm nazad.

Podsjećanja radi, BMW i4 M50 pokreću dva električna motora koji isporučuju ukupno 544 KS i 795 Nm obrtnog momenta. Za ubrzanje od 0 do 100 km/h je potrebno 3,9 sekundi, maksimalna brzina iznosi 225 km/h, a domet 510 km (WLTP).

Vezani članci