Uvertira za novi M2
18

AC Schnitzer predstavio svoju kreaciju na temu BMW-a Serije 2

E. L.
Zasnovan na trenutno najsnažnijoj verzije BMW-ove nove Serije 2 (G42), Schnitzerov Coupé sa sobom donosi 420 konjskih snaga i 600 Nm najvećeg obrtnog momenta.

U njemačkoj tuning kompaniji AC Schnitzer imaju prilično zanimljivo rješenje za kupce BMW-ove nove Serije 2 koji su, nestrpljivi da čekaju novi M2, posegnuli za trenutno najsnažnijom verzijom nove Serije 2 koja se krije iza oznake M240i/M240i xDrive.

Schnitzerova Serija 2 na sebi nosi oznaku ACS24.0i, a pokreće je poznati trolitarski redni biturbo benzinac sa šest cilindara koji, nakon zahvata u Aachenu, razvija 420 konjskih snaga i 600 Nm najvećeg obrtnog momenta, što je dodatnih 46 "konja“ i 100 Nm u odnosu na potencijal motora u standardnoj verziji.

Za prijenos snage na zadnju ili obje osovine (xDrive) zadužen je 8-stepeni automatski mjenjač. Podaci o performansama nisu objavljeni, ali nema sumnje da će niži i snažniji ACS24.0i biti nešto brži od BMW-a M240i.

Za adekvatan zvuk Schnitzerovog "paketa“ brine novi izduvni sistem. Uz snižen ovjes s novim amortizerima i nove 20-inčne aluminijske felge, tu je i nekolicina karbonskih karoserijskih komponenti. Distanceri su "krivi“ za nešto širi trag točkova, a unutrašnjost krasi drugačiji volan i detalji od aluminija.

Vezani članci