Tuning
1

ABT za Essen spremio tri posebna automobila

Klix.ba
Njemačka tuning kompanija koja je specijalizovana za doradu Volkswagen i Audi automobila na Sajmu u Essenu predstavit će tri zanimljive automobilske kreacije.

Iza oznake "Dark Edition" krije se Golf GTI sedme generacije postavljen na 20-inčnim felgama na kojima su gume dimenzija 235/30.

Uz crnu boju i crvene detalje, ABT je na automobilu zatamnio kućišta prednjih i zadnjih svjetala i kućišta vanjskih retrovizora. Izmijenjene su i obloge pragova, a drugačiji su i odbojnici i spojleri. Suština je ipak ispod prednjeg poklopca. Dvolitarski turbo motor umjesto serijskih 230 sada razvija 300 KS, što je dovoljno za ubrzanje od 0 do 100 km/h za 5,8 sekundi.

Zanimljiv je i ABT-ov Polo R WRC koji pokreće motor iz Golfa GTI, ali za ovu priliku njegova snaga iznosi 290 KS. Automobil je postavljen na tamnim 18-inčnim DR felgama. ABT će u Essenu izložiti i Audi RS5-R, koji je već viđen na Sajmu automobila u Ženevi. Coupe pokreće 4,2-litarski atmosferski V8 motor koji razvija 470 KS. Ubrzanje od 0 do 100 km/h iznosi 4,3 sekunde, a maksimalna brzina je 303 km/h.

ABT