Planirano 18 primjeraka
0

Touring Superleggera Arese RH95 je sjajan način za proslavu rođendana

D. B.
Nakon što je najavljen teaserom prije mjesec dana, Touring Superleggera Arese RH95 je debitovao kako bi se proslavio 95. rođendan kompanija Carrozzeria Touring Superleggera.

Dizajn nove kreacije se najbolje opisuje kao evolucija "Streamline" filozofije stila koja se pojavila dolaskom modela Disco Volante Coupe. Arese RH95 je također postao prvi automobil pomenute kompanije s motorom smještenim u sredini.

Novi superautomobil je dio AERO ponude modela, a vjerovatno je baziran na Ferrariju 488 Pista. Posjeduje potpuno redizajniranu karoseriju u poređenju s donorskim automobilom, a zahvaljujući makazastim vratima, Arese RH95 nudi više prostora za lakši ulazak u automobil i ukupnu preglednost. Ergonomija unutrašnjosti čini automobil pogodnim za svakodnevnu upotrebu.

Kako bi se osigurala najmanja moguća težina i najbolje performanse na cesti, karoserija je napravljena od karbonskih vlakana. Svaki karbonski element je proziveden vakuumskom infuzijom pri 120 stepeni, a kompanija Touring Superleggera obećava najbolji omjer težine i krutoće. Svaki od 18 planiranih primjeraka će biti detaljno testiran prije nego bude isporučen vlasniku.

Automobil pokreće 4,2-litarski V8 motor koji razvija 720 KS i 770 Nm obrtnog momenta. To je nešto više od onoga što u fabričkom stanju nudi Ferrari 488 Pista pa je jasno da je dodatna snaga rezultat modifikacije hardvera i softvera.