Noviteti
32

Carrozzeria Touring Superleggera predstavila "open-air" Disco Volante

Klix.ba
Italijanska karoserijska kompanija Carrozzeria Touring Superleggera predstavila je cabrio verziju egzotičnog automobila koji ispod zavodljivih retro linija krije mehaniku Alfinog modela 8C Competizione.

Atraktivan kabriolet koji su u CTS-u planirali napraviti u samo sedam primjeraka nastavak je zanimljive priče koju je čuvena italijanska karoserijska kompanija započela predstavljanjem istoimenog Coupe modela koje se desilo na Sajmu automobila u Ženevi 2013. godine.

I verzija Spyder zasnovana je na mehanici Alfinog supersportskog modela 8C Competizione, a Carrozzeria Touring Superleggera ručno će napravit samo sedam primjeraka od kojih će svaki imati drugačiju boju karoserije. Za publiku na ovogodišnjem 86. izdanju Sajma automobila u Ženevi Disco Volante će na sebi „nositi“ Ceruleo plavu boju uz koju stiže dvobojna kombinacija Connolly kože kojom je obložena unutrašnjost besprijekornog retro kabrioleta.

Iako preciznih detalja još uvijek nema, pretpostavlja se da će i Disco Volante Spyder pokretati poznati 4,7-litarski benzinski V8 motor iz Alfa Romea 8C koji razvija 450 konjskih snaga i nudi 480 Nm najvećeg obrtnog momenta koji se na zadnju osovinu prenosi preko 6-stepenog poluautomatskog mjenjača.

Uz spomenutu kombinaciju Touringov Coupe od 0 do 100 km/h stizao je nakon 4,2 sekunde i razvijao je 290 km/h. Očekuje se da će Spyder, zbog dodatnog ukrućivanja karoserije, biti nešto teži i sporiji u odnosu na Coupe, ali to kupcima ovakvog automobila apsolutno neće smetati, jer u Carrozzeria Touring Superleggera tvrde da je u ovom slučaju stil daleko ispred samih performansi.

Vezani članci