Kraj sjajnog poglavlja
7

Singer više ne prima narudžbe za restomod Porsche 911 iz Serije 964

E. L.
Nakon 12 godina i 450 perfektno urađenih restomod primjeraka na osnovici Porschea 911 (964) koji pokreće atmosferski motor u američkoj kompaniji Singer zatvorili su sjajno poglavlje, ali su spremni za nove izazove.

Potvrđeno je da u kalifornijskoj kompaniji koja je, bez sumnje, prva adresa za kupce restomod Porschea 911 (964) više ne primaju narudžbe za restauriranje/modificiranje spomenutog modela koji su za 12 godina napravili u 450 primjeraka.

Prvi čovjek Singera Rob Dickinson potvrdio je za medije da SVD (Singer Vehicle Design) više neće nuditi restomod "elfere“ iz Serije 964, bez obzira što na tržištu još uvijek ima mnogo 964-ica koje bi bile izvrsna osnovica za Singerov način restauracije/modifikacije, a Dickinson je također rekao da prije 12 godina niko u Singeru nije mislio da će na kraju napraviti i prodati 450 primjeraka automobila koji košta oko milion dolara.

I dok su postojeći vlasnici Singera 911, koje pokreću atmosferski 6-cilindarski boxer motori, svjesni da posjeduju automobil čija će cijena s prolaskom vremena samo rasti, u Singeru se pripremaju za novo poglavlje koje se krije iza radnog naziva Turbo Study, a nedavno je najavljeno s "elferom“ čiji izgled karoserije jasno asocira na prvi Porsche 911 Turbo koji je predstavljen 1975. godine.