Komentari (13)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
GooUser Pročitaj ponovo. Prvi poštanski bus u Njemačkoj uveden je 1905. godine i iste godine kada je u Sarajevo stigao prvi poštanski automobil za Bosnu i Hercegovinu. Također, Bosna i Hercegovina je zemlja u okviru Austro-Ugarske monarhije.
1908 aneksija do tad ropstvo i okupacija dok ga gavro nije rjesio i onu fuksaru njegovu. Eto tako
Gdje su sipali gorivo?
Ovaj je išao na ćumur
Bosna i Hercegovina nije nikako mogla biti jedna od prvih zemalja u kontekstu koji se opisuje jer je zemlja kontekst za državu a Bosna i Hercegovina je u to vrijeme bila isto što i na primjer Slavonija ili Dalmacija ili Moravska, dakle regija u Austrougarskoj a nikako "zemlja"
Miran budi!
A Rvatska?
Čovječe ala smo i tu zakasnili izumjeni su puno prije
Za to vrijeme istocne komsije postu nosile jahajuci krmke.
Radimo brzim koracima na vracanju u srednji vijek
Nekad smo bili prvi u svemu, ali nekima to nije odgovaralo...ostalo je poznata historija
Nismo mi bili prvi ni u cemu, ovo je samo prvi u BiH. Vec 10 godina prije toga su proizvedeni u Njemackoj